Snowboardistka Adéla Keclíková z ostravského klubu Lítací jelen na svahu.

Snowboardistka Adéla Keclíková z ostravského klubu Lítací jelen na svahu. | foto: archiv

Byť snowboardistka Keclíková spadla, oslavila juniorské světové stříbro

  • 0
Finále nedojela. Po pádu skončila v ochranné síti vedle tratě. Přesto ostravská snowboardistka Adéla Keclíková nesmutnila. V rakouském Lachtalu na juniorském světovém šampionátu vybojovala stříbro v paralelním slalomu.

„Fyzicky i psychicky bylo mistrovství náročné. Takový výsledek jsem nečekala. Vůbec. Ale povedlo se. Hotovo,“ řekla osmnáctiletá Keclíková. Věřila si, že by mohla ve finále Kanaďanku Aurelii Moisan porazit?

„Udělala jsem chybu, ale byla to těžká soupeřka. Aurelie byla první i den předtím. V kvalifikaci měla o tři vteřiny lepší čas, byla výrazně lepší. Jela jsem na risk, což nevyšlo,“ odpověděla Keclíková, která šla do vyřazovacích bojů ze sedmého místa v kvalifikaci.

Každopádně její stříbro je po dvou titulech mistryně světa Ester Ledecké z roku 2013 největším úspěchem českého juniorského snowboardingu.

Adéla Keclíková připouští, že Ester Ledecká je jedním z jejích mnoha vzorů. „Vždyť je nejlepší na světě,“ upozornila. „Ráda bych se k ní pomalu přiblížila, dostala se na její úroveň.“

Juniorským světovým zlatem se jí může vyrovnat příští rok, kdy ještě bude juniorkou. A pak? Bude těžké vyrovnat se ženám?

„Nebude to tak velká změna,“ podotkla mladá snowboardistka. „Jezdím Evropský pohár a jela jsem už i několik těch světových, závodíme společně s ženami. Jako juniorky máme jen svoje mistrovství světa a nějaké menší soutěže.“

Adéla Keclíková je členkou ostravského klubu Lítací jelen a Centra individuálních sportů Ostrava stejně jako Kryštof Minárik. Ten na světovém šampionátu neprošel do čtvrtfinále, ale rovněž má za sebou skvělou sezonu – mezi muži skončil druhý v Evropském poháru.

„Dva závody v něm vyhrál,“ upozornil Jan Skřipský z Lítacího jelena. „Máme za sebou nejúspěšnější sezonu klubu. Stříbro Adély je skvělý úspěch českého snowboardingu.“

Adélu Keclíkovou trénuje její otec Jiří, Kryštofa Minárika vede rovněž otec Roman a také reprezentační trenér Tomáš Kolesa.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Snowboarding