Byla to strašná bolest, říká Maier

Frankfurt nad Mohanem - Rakouský lyžař Hermann Maier, který vynechal celou uplynulou sezonu kvůli zranění z těžké nehody na motocyklu, se po celou rekonvalescenci odmítal zaobírat otázkou, zda nadešel čas ukončit kariéru. "Dlouho a tvrdě jsem pracoval na tom, abych byl úspěšný. Moc dlouho na to, abych to vzdal a s lyžováním skončil," vysvětlil trojnásobný vítěz Světového poháru v rozhovoru pro německý list Frankfurter Allgemeinen Zeitung. "Pořád ještě mě to baví. Když to tělo dovolí, pak budu zcela určitě dál jezdit," tvrdí Maier.

Suverén uplynulých několika let si ale nemaluje svůj návrat do "bílého cirkusu" nijak růžově. Ví, že mu v této sezóně v seriálu vyrostla velká konkurence.

Jeho největším rivalem bude krajan Stephan Eberharter. Vítěz letošního Světového poháru se už nemůže dočkat, až s Maierem znovu změří síly. "Bude to jistě pár závodů trvat, než se zase dostanu do formy," připustil dvojnásobný olympijský vítěz z Nagana.

"Ale jsem optimista a věřím, že to bude závod od závodu lepší," věří. Nejtěžší bude asi znovu nabrat ztracenou fyzickou kondici. Maier totiž dlouho nemohl nic dělat a několik měsíců se jen vyrovnával s bolestmi. "Bylo to strašné. Půl roku jsem pořádně nespal," otřásl se při vzpomínce na pooperační trable. "Až teď prospím celou noc, což pro mě bylo vždycky důležité," přiznal Rakušan.

Poslední operaci se Maier podrobil 11. března, a to s pravou nohou. Lékařům však nyní dělá starosti poškozený nervový systém ve stehenním svalu levé nohy, kvůli kterému stále nemůže slavný sjezdař naplno trénovat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž