Boulařky ve Špindlu chybět nebudou

  • 1
Praha - Poslední test olympijské formy absolvuje česká reprezentantka v jízdě na boulích Nikola Sudová na domácích svazích. Hrozba zrušení závodu Světového poháru boulařek ve Špindlerově Mlýně byla zažehnána. Ve skiareálu se boulařky představí společně se skokany. "Je to super," pochvaluje si vicemistryně světa.

První únorový víkend ovládnou Česko akrobati na lyžích - skikrosaři v čele s vítězem Světového poháru Tomášem Krausem absolvují závod Světového poháru v neděli 5. února v Peci pod Sněžkou.

Špindlerův Mlýn ovládnou v pátek skokani - včetně olympijského vítěze Aleše Valenty, v sobotu se na černé sjezdovce představí boulařky.

Přitom ještě před několika dny byl závod, jehož hlavní hvězdou bude vicemistryně světa Nikola Sudová, ohrožen - kvůli problémům s postavením tratě pro boulařky na části černé sjezdovky. Zástupci harrachovského skiareálu měli strach z narušení sjezdovky a následných finančních ztrát.

"Jiří Beran je vyřešil. Stoupnul si na sjezdovku a podle regulí FIS maloval trať do té doby, až se tam vešla,"  prozradil Marek Rejman, šéf agentury GSMA, která závody freestylových sportů pořádá. "Musím ocenit jeho spolupráci. Našel technické řešení, aby se závod mohl uskutečnit a neomezil tolik veřejný provoz."

Veškerých problémů se však organizátoři nezbavili - teď musí najít pro výpravu nejlepších světových boulařek vhodné ubytovací kapacity.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž