Bauer bude hledat formu na Božím Daru

Karlovy Vary - Bez získaného bodu do seriálu Světového poháru se z Ramsau vrátil lyžař Lukáš Bauer. V sobotním závodě na 30 km volnou technikou s hromadným startem dojel třiatřicátý, za vítězným Francouzem Vittozem zaostal o minutu a čtyři vteřiny. Do Rakouska přitom lyžař z Božího Daru mířil s mírným optimismem.

„Lukáš se ve skupině stále pohyboval kolem třicátého místa, ale ve fázi, kdy za to zhruba dvacet lidí vzalo, tempu nestačil,“ uvedl Bauerův osobní kouč Miroslav Petrásek.

Do Ramsau přitom odjížděl Bauer s mírným optimismem. Nedával si cíle v podobě konkrétní příčky, ale netajil se přáním dojet lépe než ve finském Kuusamu v předchozích závodech Světového poháru. Tam dojel čtyřicátý a dvacátý.

„Po zdravotních peripetiích už to v trénincích vypadlo dobře, ale ukázalo se, že Lukáš stále hledá formu a pohodu, kterou míval,“ připomněl Petrásek komplikace, které v úvodu sezony rozbily Bauerovy tréninkové plány.

„Můžeme se domnívat, že za současnými výsledky vězí zdravotní problémy v období, kdy je nikdy neměl. Na přelomu října a listopadu jsme vždycky měli krásné lyžování na severu, ale tentokrát byla řada věcí jinak. Doufejme, že se Lukáš dá do pořádku, teď na to bude mít relativně dost času,“ doplnil Petrásek.

Svého svěřence teď bude na Božím Daru připravovat na lednový Světový pohár v Novém Městě, domácí podnik je jednou z priorit sezony.

„Výsledkově se teď nedařilo, ale to neznamená, že půjdeme cestou velikých tréninkových objemů. Naopak půjde o kvalitu tréninků, budou spíše kratší, ale rychlejší. V Ramsau se ukázalo, že v sobě silový základ Lukáš má, chyběla schopnost zrychlit v rozhodujících okamžicích,“ vysvětlil Petrásek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž