Akrobatická lyžařka Sudová byla osmá

Ferrnie - Akrobatická lyžařka Nikola Sudová obsadila v závodě Světového poháru v paralelních bolích v kanadském Fernie osmé místo. V průběžném hodnocení poháru je na druhém místě. Osmá příčka je nejhorším umístěním Sudové v této jinak velmi podařené sezoně, ve dvou předchozích závodech byla na stupních vítězů.

Čtyřiadvacetiletá česká  reprezentantka vypadla v paralelní jízdě v boulích ve čtvrtfinále, z vítězství se radovala olympijská vítězka Kari Traaová z Norska.

Sudová jela o postup do semifinále právě s Traaovou. Na horním skoku předvedla salto s krosem a na spodním helikoptéru s krosem a roznožkou. "Právě druhý skok byl špatný," řekla Sudová . "Pršelo a bylo teplo, ale dalo se závodit," dodala.

Ve finálovém klání Traaová porazila domácí Jennifer Heilovou, vedoucí ženu průběžného pořadí. Druhou příčku v celkovém hodnocení drží Sudová, jež v předchozích dvou závodech slavila vítězství a druhé místo.

Mužskou soutěž vyhrál v americkém finále Nathan Roberts před Travisem Mayerem.

Výsledky - paralelní jízda v boulích:
Muži: 1. Roberts, 2. Mayer (oba USA), 3. Šarifulin (Rus.), 4. Ronkainen (Fin.), 5. Bloom (USA), 6. Luusua (Fin.).
Průběžné pořadí SP (po 4 závodech):
1. Mayer 310, 2. Roberts 186, 3. Lahtela (Fin.) 174.
Ženy: 1. Traaová (Nor.), 2. Heilová (Kan.), 3. Vogtliová, 4, Shanleyová, 5. Roarková (všechny USA), 6. Marblerová (Rak.), ...8. Sudová (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 4 závodech):
1. Heilová 316, 2. Sudová 248, 3. Traaová 210.

,

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon