Zubří sehraje oba zápasy v Rusku

  • 2
Zubří - Fanoušci házenkářů Zubří mají smůlu, na utkání 3. kola Poháru EHF proti ruské Astrachani se těšili zbytečně. "Odehrát to klasicky způsobem doma - venku by pro nás bylo abnormálně finančně nákladné. Jak jsem říkal už po losu, Astrachaň pro nás byla úplně ta nejhorší možnost," řekl manažer Jaromír Petřek.

První zápas se uskuteční v sobotu 4. listopadu od 17 hodin, odveta o den později od 14 hodin. Dohodu mezi oběma kluby už schválila Evropská házenkářská federace.

Došlo tak na variantu, která se jako nejpravděpodobnější jevila už přímo po losu. Podle manažera valašského klubu Jaromíra Petřeka nebylo v ekonomických možnostech oddílu vyřešit nastalou situaci jinak.

Finanční podmínky dohody s Astrachaní klub nebude zveřejňovat, obvykle však druhá strana hradí soupeři cestovné a někdy i ubytování.

"Jednání byla docela těžká, jsme rádi, že jsme se nějak domluvili. Ale jak, to nebudu prozrazovat," uvedl Petřek. "Jiná alternativa pro nás prakticky nebyla schůdná a věřím, že naši fanoušci to chápou. I když nás to samozřejmě mrzí, že nemůžeme hrát doma," dodal.

,