Matěj Šustáček ze Zubří (v bílém) zakončuje skrz bránící hráče Lovosic.

Matěj Šustáček ze Zubří (v bílém) zakončuje skrz bránící hráče Lovosic. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Házenkáře Zubří spasil v duelu o bronz dorostenec bez nervů

  • 0
Je mu teprve 19 let, celý zápas nehrál, přesto díky jeho pevným nervům extraligoví házenkáři srovnali sérii o bronzové medaile s Lovosicemi na 1:1. Dorostenec Norbert Menšík poslal utkání v poslední vteřině základní hrací doby do prodloužení proměněnou sedmičkou, stejný kousek zopakoval na konci nastaveného času a sám pak odstartoval vítězný rozstřel.

„Bylo to domluvené, tak jsem šel,“ prohodil nevzrušeně hrdina zápasu Menšík. V kritických momentech zachoval chladnou hlavu a ukázal pevnou ruku. „Brankáři ho neznají, nemá nervy. Navíc fronta na sedmičku nebyla,“ vysvětlil kouč Zubří, proč vsadil na neokoukaného mladíka. Menšík přitom do utkání vůbec nezasáhl. „Museli jsme vytáhnout několik dobrodružných řešení, která fungovala,“ oddechl si Titkov.

Zmínil tím nejen nečekaného exekutora sedmiček, ale také riskantní hru bez brankáře, když se Zubří snažilo zlikvidovat manko. Minutu před posledním klaksonem prodloužení dokonce prohrávalo o dvě branky.

„Srovnali jsme bojovností a také díky štěstí,“ přiznal Titkov po rozstřelu, ve kterém gólman Malina zneškodnil dvě rány Lovosic. Vítěznou pak proměnil Douda, na tabuli svítilo skóre 32:31.

Po sobotní těsné porážce 24:25 tak Zubří udrželo šanci na obhajobu bronzu.