Zubří nepoletí na Kypr, hraje doma

Zubří - Dobrá zpráva pro příznivce extraligových házenkářů Gumáren Zubří. Klub sehraje obě utkání úvodního kola Poháru EHF s kyperským týmem Cyprus College v domácím prostředí. Zápasy jsou na programu 2. a 3. září. "Je to pro nás sice trošku dražší varianta, protože hradíme rozhodčí a část soupeřova pobytu u nás, ale je to výhodnější," pochvaluje si sportovní ředitel Zubří Jiří Mika.

Ihned po losu začal valašský klub vyjednávat o tom, že obě utkání odehraje ve vlastní hale. Na variantu, aby se dvakrát hrálo na Kypru, nechtěl přistoupit.

"Naši fanoušci devět let neviděli zápas evropského poháru, proto jsme nechtěli hrát jenom u soupeře," vysvětlil Mika. "Bereme to jako další díl oslav osmdesátin házené v Zubří."

Vicemistr by měl být papírovým favoritem, ovšem loňský případ Dukla Praha varuje. Český tým nastoupil v Poháru vítězů pohárů rovněž proti mužstvu z Kypru a překvapivě vypadl. První zápas dokonce prohrál o sedm gólů.

"O soupeři nemáme žádné informace, ale předpokládáme, že bude využívat legionáře," upozornil zuberský ředitel.

Pro Zubří je nepříjemný i termín. Do evropského poháru vstoupí týden před startem domácí extraligy. Začne ji v neděli 10. září ve Frýdku-Místku. "Nebudeme před pohárem úplně rozehraní, ale měli bychom to zvládnout. Naše příprava je kvalitní," nepochybuje Mika.

Valašský oddíl v přípravné fázi hraje s předními českými i slovenskými celky, příští týden pojede na mezinárodní turnaj do Lipska. Jeho soupeři budou celky z Německa, Dánska a Rumunska. "Turnaj beru jako generálku na evropský pohár," prohlásil trenér Ivan Hargaš.

Loňská úspěšná sestava se téměř nezměnila. Přišli Říha s Pišťákem, do mistrovské Karviné odešel Plšek. Stejným směrem zamířil i brankář Luňák, který by se však mohl vrátit. Kvůli velkému pracovnímu vytížení se rozhodl, že za Karvinou hrát nebude. "Jednáme s ním, ale bude také záležet na názoru Karviné, protože je jejím hráčem," připomněl ředitel Mika.