Matěj Šustáček ze Zubří bojuje s obranou Frýdku-Místku.

Matěj Šustáček ze Zubří bojuje s obranou Frýdku-Místku. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Házenkáři Zubří prolétli přes Frýdek-Místek do semifinále play off

  • 0
Stejně jako loni jim ve čtvrtfinále extraligy stačily na postup jen tři zápasy. Házenkáři Robe Zubří vyřadili po roce Frýdek-Místek v nejkratším možném čase, do semifinále je posunulo sobotní vítězství 25:24 v hale soupeře. „Bylo to nejtěžší utkání v sérii,“ podotkl kouč Zubří Andrej Titkov.

Zatímco doma vyhrál jeho výběr obě střetnutí rozdílem pěti branek, ve Frýdku se musel strachovat o výhru až do závěrečných vteřin.

„Po prvním snadném poločase (15:10) jsme narazili na prudký odpor domácích, kteří se zlepšili v obraně, a my jsme najednou prohrávali souboje jeden na jednoho,“ líčil Titkov.

Hrdinou okamžiku se stal brankář Petr Orság, který zneškodnil Gřeškovi poslední střelu zápasu.

„Nemyslím si, že by se Frýdek v neděli zmohl na stejný výkon, ale Orság nám zachránil volný zbytek víkendu a klid,“ pochválil Titkov zkušeného brankáře.

Na semifinálového soupeře čekalo Zubří až do pozdního nedělního večera. Vítězství Lovosic v Kopřivnici je poslalo proti Plzni, která ve třech duelech vyřadila mistrovskou Duklu.

„Počítali jsme s tou horší variantou,“ nebyl Titkov překvapený jménem semifinálového soka.

Série odstartuje už tento víkend na Valašsku dvěma zápasy, oba by měly začít v 18 hodin.

„Za utrpení, kterým jsme prošli v sezoně, je bronz málo. Tak to vnímají i hráči,“ věří Titkov ve vylepšení loňské třetí pozice.

Inspirací pro muže by mohlo být nedělní vítězství starších dorostenců nad Plzní, díky němuž si Zubří už čtyři kola před koncem soutěže zajistilo mistrovský titul.