K výhře českého týmu přispěli i výteční fanoušci ve Zlíně..

K výhře českého týmu přispěli i výteční fanoušci ve Zlíně.. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Házenkáři chválili Zlín, v Makedonii čekají ještě větší peklo

  • 0
Nadšený dvoutisícový dav domácích fanoušků oblečených v červených tričkách, které pořadatelé rozdávali zdarma ke vstupenkám, se nahrnul k hrací ploše. A čeští házenkáři tribuny neúnavně obíhali a doslova s každým si plácli. Jednou, dvakrát, třikrát. Pak ještě společné fotografie, podpisy.

Hráči by se zlínským divákům doslova rozdali. Tak moc si cenili výhry 28:22, která dává týmu před středeční odvetou v Makedonii dobré šance na postup na lednový světový šampionát do Francie.

„Publikum ve Zlíně bylo opět fantastické, hnalo nás dopředu,“ pochvaloval si křídelník slovenského mistra z Prešova Jakub Hrstka, odchovanec Zubří.

Z Valašska dorazila do Zlína tradičně spousta příznivců. Atmosféra byla fantastická také díky minimálně stovce fanatických fanoušků z Makedonie. Při zápase je ale několikrát museli krotit pořadatelé, někoho dokonce vyvedli.

„S Prešovem hrajeme balkánskou ligu, takže Makedonii znám dobře, bude to tam velmi horké,“ uvědomuje si Hrstka, že ve Skopji tým nečeká nic lehkého. „Máme za sebou první polovinu bitvy, zvládli jsme ji úspěšně, ale nesmíme nic podcenit. V Makedonii to bude ještě vypjatější, musíme dobře zregenerovat a připravit se,“ doplnil.

Právě odpočinek před úterním ranním odletem z Vídně do makedonské metropole v programu české reprezentace dominuje.

„Po celé sezoně už je člověk vyřízený. Ale ty pozitivní emoce po výhře zastíní únavu i všechny bolesti,“ mávl rukou Hrstka.

„Teď jsou na tahu Makedonci. Myslím, že i je jsme výkonem a přístupem překvapili. Hráli jsme výborně, vůbec nic jsme jim nedovolili. Někteří naši hráči zahráli možná až za hranicemi svých možností,“ těšilo brankáře Martina Galiu.

On sám byl největší hvězdou zápasu, hru otrávil i Kirilu Lazarovovi, který svou pověst superstřelce musel zachraňovat góly ze sedmiček.

„Sám se nikdy nebudu hodnotit, to musí trenéři, diváci. Ale zkrátka to nám všem šlo,“ poznamenal gólman švýcarského St. Gallenu, který však uznal, že makedonští brankáři se mu výkonem vůbec nemohli rovnat. „To je jejich klasika. Makedonští gólmani buď bránu zavřou, nebo pustí každou střelu,“ podotkl Galia.