Házenkáři Jičína a jejich trenér Petr Babák (vprostřed v černém)

Házenkáři Jičína a jejich trenér Petr Babák (vprostřed v černém) | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Vyhecované východočeské derby házenkářů podruhé ovládl Jičín

  • 5
Nabité hlediště, emoce vyšroubované na maximum, tři vyloučení hráči, 55 branek a celkem hladké vítězství favorita. Takové bylo druhé letošní házenkářské derby mezi Dvorem Králové a Jičínem, který si odvezl výhru 33:22.

"Nečekali jsme, že vyhrajeme takovým rozdílem," řekla zkušená jičínská spojka Aleš Babák. "Dvůr to vzal až moc prestižně, což nám spíš pomohlo, než uškodilo."

"Na derby jsme se zodpovědně chystali celý týden. Sice nám chyběl Tesař, který laboruje se zády, ale tím bych porážku neomlouval. Věřili jsme, že po dlouhé době získáme nějaké body, ale byli jsme horší," uznal královédvorský kouč Petr Šulc.

Více než 600 diváků nevidělo napínavý thriller, ale stěžovat na nudu si nemohou. Přestože Jičín měl skvělý nástup (vedl 5:0 a poté i 8:2), snaživý Dvůr v 18. minutě dotáhl na rozdíl jediné branky (9:10) a poslední tým extraligové tabulky na chvíli zavětřil senzaci.

Jenže už o chvíli později byl vyloučen Groh, a když jej ve druhém poločase napodobili i Fiedor s Voňkou, bylo po nadějích.

"Motivace byla veliká. Jenže tentokrát až moc," uznal Šulc, který spoléhal na to, že derby mohou ovlivnit i zdánlivě nepodstatné maličkosti: "Jenže Jičín je zkušený a nám se jej nepodařilo ničím vykolejit. I když jsme se dostali na dostřel jednoho bodu, soupeř si výhru uhlídal."

V příštím kole to ale bude mít nováček nejvyšší soutěže ještě těžší. V pátek totiž cestuje na palubovku třetí Plzně, Jičín pak v sobotu přivítá Třeboň.