Zuberský gólman Petr Orsag pouští střelu karvinského Marka Vanča

Zuberský gólman Petr Orsag pouští střelu karvinského Marka Vanča | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Vítězné tažení pokračuje. Házenkáři Zubří uspěli už počtvrté za sebou

  • 0
Stále nejsou kompletní a bez kanonýra Bechného se musejí obejít až do konce sezony. Přesto se zuberští házenkáři jednoznačně hlásí do boje o titul. Po zimní přestávce totiž mají báječnou formu.

Vyhráli už čtyřikrát v řadě, naposled 26:22 v Hranicích, a na vedoucí Lovosice ztrácejí pouhé dva body. "Vstup do jara nám vyšel, ale všechno zůstává otevřené. Pořád zbývá třináct zápasů," upozornil trenér Gumáren Zubří Jiří Mika.

Triumf v Hranicích je pro tým mimořádně cenný. Po skončení základní části se extraliga rozdělí na dvě poloviny, přičemž do tabulky se započítají pouze zápasy se soupeři, kteří jsou v dané šestici.

O titul budou bojovat Lovosice, Zubří, Dukla, Karviná, Hranice a Plzeň. Pokud ve zbylých třech kolech nedojde k překvapení, společně povedou Lovosice s Karvinou, Zubří s Duklou budou ztrácet jediný bod.

"Naše výchozí pozice je dobrá. Ale ještě musíme porazit Plzeň," připomněl Mika poslední domácí zápas v základní části, který je na programu 20. března. V Hranicích vicemistr sehrál vydařený zápas. Za skvělou obranou zářil brankář Milan Malina. "K tomu jsme přidali bojovný výkon," popsal zuberský kouč.

Derby provázela skvělá atmosféra, kterou vytvořili domácí i hostující příznivci. Ještě ji zvýraznila domácí soupiska, v níž figuruje sedm hráčů se zkušenostmi ze Zubří.

Trio Šíra, Galus a Fabián z Valašska pochází, další trojice Čadra, Weintritt a Magrla působila v tamním tréninkovém středisku mládeže a nestárnoucí gólman Kučerka si v Zubří zachytal před lety, než zamířil do zahraničí. "Dařilo se Šírovi a hlavně Pepa Kučerka byl vynikající," ocenil Mika soupeřovy hráče.

Během celého zápasu Zubří potvrzovalo svou pohodu. V prvním poločase si udržovalo tříbrankový náskok. Sice o něj ve 40. minutě přišlo, ale během následujících deseti minut uteklo na pětigólový rozdíl, který už nepustilo.
"Celý zápas jsme měli trošku navrch," liboval si Mika.