Fanoušci Zubří v hledišti při utkání desátého kola extraligy proti Brnu.

Fanoušci Zubří v hledišti při utkání desátého kola extraligy proti Brnu. | foto: Jan Salač, MAFRA

V Zubří uvedou do síně slávy první házenkáře

  • 0
Je to jejich poslední extraligový zápas v kalendářním roce, ve kterém si připomínali 90 let od založení klubu. Jubileum završí házenkáři Robe Zubří uvedením tří hráčů do nově založené síně slávy, slavnostní ceremoniál se uskuteční v přestávce nedělního prestižního utkání s Duklou Praha.

„Kdo to bude, zůstane až do samotného aktu překvapením. V následujících letech pak budeme v rozšíření síně slávy pokračovat,“ podotkl sekretář klubu Michal Balhárek.

Ačkoliv oddíl jména tají, jedno se dá odhadnout. Miroslav Mikulenka byl nejvýraznější postavou prvoligového týmu Zubří ze 60. let minulého století, v 77 letech je všemi uznávanou legendou klubu.

„Tak mi říká kdekdo,“ usmíval se Mikulenka při červnových oficiálních oslavách.

Mač s Duklou, který začíná kvůli televiznímu přenosu v neděli od 19.30 hodin, bude pro domácí házenkáře prvním v sezoně v pozici extraligového lídra.

„Moc velkou hlavu si s tím nedělám. Je mi v podstatě jedno,“ odtušil kouč Zubří Andrej Titkov v rozhovoru pro svazové stránky.

Jeho tým vykazuje aktuálně nejstabilnější formu v extralize. Vyhrál deset z devíti utkání a doma si drží stoprocentní bilanci šesti vítězství.

„Spokojenost pochopitelně panuje, ale hlavně mezi fanoušky. Vím, že výkony by mohly být lepší. Třeba v některých pasážích utkání nepochopitelně propadáváme. Je na čem pracovat,“ nabádá Titkov.

Dukla je jedním ze dvou přemožitelů Zubří, před svými diváky se Titkovův výběr chystá na odplatu. Pražany drtí marodka, venku prohráli třikrát po sobě, a to i u poslední Litovle. „Vzájemné zápasy jsou hodně vyhecované, nebudeme myslet na to, že jsou oslabení. Je to špičkový tým, který je nebezpečný za každých okolností,“ upozorňuje pivotman Zubří Tomáš Říha.