Barbora Mýlková zamířila z Olomouce do Poruby.

Barbora Mýlková zamířila z Olomouce do Poruby. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Tým olomouckých házenkářek opustila před novou sezonou řada opor

  • 0
Bez sedmi hráček se budou muset v příštím ročníku extraligy obejít házenkářky Zory Olomouc.

V kádru se kvůli mateřským povinnostem neobjeví Martina Uličná a Lucie Dostálová, do Poruby odešla dvojice Romana Tomečková a Barbora Mýlková. Roční studijní stáž čeká na Terezu Kovačíkovou, pracovní povinnosti nepustí na palubovku Barboru Stuchlovou a kariéru ukončila Kateřina Vašková.

"Ztrát je opravu hodně," uznává trenér Libor Malínek, podle něhož bude obtížné nahradit chybějící hráčky. "Kvůli tomu nás v přípravě čeká hodně zápasů. Potřebujeme, aby se hráčky pořádně sehrály."

Alespoň malou náplastí na zemětřesení v kabině je návrat zkušené Lucie Fabíkové, největší posily Hanaček. Další novou tváří je Martina Huráňová, která přišla z Otrokovic, a Michalea Dánská. Ta se do prvního týmu posunula z juniorky. Na začátku příštího roku se možná z mateřské vrátí Martina Kelarová.

"V tuto chvíli je zřejmě kádr uzavřený," poznamenal Malínek, který bude spoléhat na výkony ostříleného dua Veronika Hejmánková – Alena Polášková.

Na začátku srpna na házenkářky čeká soustředění v Kostelci na Hané. Pak přijde na řadu celá série zápasů. Kvalitní prověrkou bude především turnaj v Michalovcích. Vrcholem bude tradiční domácí turnaj O Pohár míru. V generálce před začátkem sezony Zora nastoupí proti ázerbájdžánskému mistru AKU Baku.