Český házenkář Daniel Kubeš

Český házenkář Daniel Kubeš | foto: AP

Házenkářům se na turnaji v Polsku nedaří, prohráli i s Běloruskem

  • 0
Českým házenkářům se generálka na baráž o postup na světový šampionát nevede. Po páteční porážce s Ruskem podlehli na turnaji v Polsku také Bělorusku 23:31. V neděli se střetnou s domácím výběrem.

Češi, kteří na turnaji postrádají kvůli zdravotním problémům opory kapitána Jíchu, Horáka či Sobola, stejně jako proti Rusům od začátku ztráceli.

Už během prvního poločasu nabrali sedmigólové manko a výkonem nepotěšili trenéry. "Podali jsme velmi špatný výkon a hlavně první půli jsme totálně projeli naší neagresivitou, jakoby profesorským výkonem. Jako bychom si mysleli, že se soupeř porazí sám. První půle odhalila veškeré naše nedostatky a určila vývoj hry," řekl jeden z trenérů Jaroslav Hudeček.

Po změně stran se jeho svěřenci dokázali přiblížit na rozdíl čtyř tref, jenže v závěru se Bělorusové znovu rozstříleli a nakonec zvýšili až na osmibrankový rozdíl.

"Druhá půle byla z naší strany trochu lepší. Dokázali jsme snížit, jenže přišly technické chyby a neproměněné šance. Nemůže nás omlouvat, že jsme neměli optimální sestavu. Museli jsme improvizovat, ale nebyl to výkon, jaký na úrovni reprezentace požadujeme," dodal Hudeček.

Turnaj v Polsku je pro český celek přípravou na červnové play-off o postup na mistrovství světa se Srbskem.

Turnaj házenkářů v polském Lublinu

ČR - Bělorusko 23:31 (9:16)
Sestava ČR:
Mrkva, Štochl - Jurka, Motl, Hrstka, Vinkelhöfer, Konšel, Bečvář, Stržínek, Stehlík, Kubeš, Šindelář, Hanisch, Petrovský, Linhart.

Další utkání: Polsko - Rusko 27:21 (15:12).

Průběžné pořadí: 1. Polsko 2 zápasy/4 body, 2. Bělorusko 2/2, 3. Rusko 2/2, 4. ČR 2/0.

,
Témata: reprezentace