Obrana Mostu se pokouší zastavit Hanu Kutlvašrovou ze Slavie.

Obrana Mostu se pokouší zastavit Hanu Kutlvašrovou ze Slavie. | foto: Karel Pešek, MAFRA

Finálová řež: házenkářky Mostu proti Slavii doma zabraly a snížily

  • 0
Ještě žádné oslavy, odmítly házenkářky Mostu předat mistrovský titul Slavii. Obhájkyně prvenství porazily ve třetím finálovém duelu českého interligového play-off v domácím prostředí pražské rivalky 25:20 a snížily stav série na 1:2. Čtvrtý duel se hraje v úterý.

"Jsem rád, že to není na tři zápasy, a doufám, že nebude ani na čtyři, ale na pět. Finále by si to zasloužilo," podotkl Jiří Hanus, asistent mosteckého trenéra Dušana Poloze. "My jsme nikdy neřekli, že je titul náš, nejsme ti, co to vykřikují horem dolem," připustil kouč Slavie Tomáš Hlavatý, že ho nepřekvapí, když se série ještě natáhne.

Mostecké házenkářky opravdu rychlý konec připustit nechtěly a od začátku si počínaly lépe než v předešlých dvou venkovních zápasech v Edenu. Potvrdily, že před bouřlivým domácím publikem jsou jen těžko k poražení, a hostující tým od úvodu jen dotahoval; do vedení se za celý zápas ani jednou nedostal.

"Podali jsme bojovný výkon a divákům se taková házená musí líbit. Je tam nasazení, všechno, co má finále obnášet," pochvaloval si Hanus.

Po dvou úspěšných sedmičkách za sebou v podání Beňuškové Most brzy odskočil na rozdíl pěti branek. "Nezachytili jsme úvod zápasu, neproměňovali jsme šance, holky byly trochu přemotivované. Most jsme dostali na koně," kývl Hlavatý.

Slávistkám pak pomohl oddechový čas, po němž se přiblížily na jeden gól. Jenže domácí celek v závěru poločasu znovu vystupňoval tempo, především zpevnil obranu a díky čtyřem trefám po sobě šel o přestávce do šatny s pohodlným náskokem 14:9.

Pražanky se po pauze snažily vrátit zpět do utkání, ale víc než na tři branky se nedotáhly. Zbrzdilo je několik vyloučení a Most už v klidu dokráčel k prvnímu vítězství ve finálové sérii. "Nekázní jsme se připravili o možnost, abychom soupeře dotáhli a závěr už jsme hráli vabank. Ale považuji to za dobrý výsledek, nic strašného, žádný debakl. Most je taky dobré družstvo, dokazoval celou sezonu jako my," poznamenal Hlavatý.

"Diváci nás ženou dopředu, což je pro nás neuvěřitelná podpora. A holky podaly výborný výkon v obraně, koncentrovaly se na ni celých šedesát minut minut - to jsme na Slavii nedokázali. Náš tým je strašně silný, už loni jsme to dokázali. Holky věří, že dotáhnou do pátého zápasu," dodal mostecký asistent.

Finále českého play-off interligy házenkářek

3. zápas:

Most - Slavia 25:20 (14:9)
Nejvíce branek:
Martinková 6, Růčková 5, Weisenbilderová 4, Beňušková a Vítková po 3 - Rajnohová 4, Knedlíková 4, Kordovská 3. Rozhodčí: B. Frieser, L. Frieser. Vyloučení: 3:5. Sedmimetrové hody: 4/3 - 1/1. Diváků: 950. Stav série: 1:2.

,