Trenér Zerzáň odepsal brankářku Záhorovou

  • 29
Zlín - Odstupující trenér zlínských házenkářek Jiří Zerzáň zasedne od nové sezony znovu na dvě židle. Stejně jako v pražské Slavii či ve Zlíně bude také z chorvatské Koprivnice dohlížet na reprezentační družstvo. Na tvorbu konečné sestavy pro nadcházející mistrovství Evropy ještě zbývá spousta času, trenér národního výběru má přesto už dnes v jednom případě jasno. Zerzáň na šampionát do Dánska nevezme zlínskou brankářku Kateřinu Záhorovou.

Tu označil za jednu ze strůjkyň neúspěchu HC Novesta v extralize a finálovém turnaji Českého poháru.

"Záhorová už nikde nesmí říkat, že je reprezentantka," řekl novinářům po nedělní pohárové porážce s Olomoucí Zerzáň. Proč? "Odpovím takto," vysvětluje Jiří Zerzáň.
"Od konkurenčních trenérů jsem přijal několik gratulací za účast ve finále ligy i poháru s tím, že jsme se dostali velmi vysoko. Tím je řečeno hodně. Nechci gólmanky Záhorovou a Vaněčkovou shazovat, ale 18 nebo 20 procentní úspěšnost zásahů, to je skutečně ubohost a bída. Stydím se za to, že jsem vzal do národního družstva Kateřinu Záhorovou. A říkám zcela otevřeně, že celkový neúspěch v extralize i poháru je kvůli tomu, že jsme neměli k dispozici kvalitní brankářku. Pokud budu já u reprezentace, manekýna Záhorová si v ní nezachytá."