Trenér Petr Štochl na tréninku plzeňských házenkářů.

Trenér Petr Štochl na tréninku plzeňských házenkářů. | foto: Petr Eret, MF DNES

Vzhledem ke zraněným se pauza i hodí, říká plzeňský kouč Štochl

  • 0
Minulou středu v dohrávce 20. kola extraligy pokořili doma pražskou Duklu 34:26. Základní část soutěže zakončí házenkáři Talent týmu Plzeňského kraje až příští sobotu, kdy v hale na Slovanech přivítají Jičín (18 hodin).

„Je to trošku rozporuplné, rytmus není ideální, už podruhé máme před sebou desetidenní zápasovou pauzu. Ale na druhou stranu, vzhledem ke zdravotnímu stavu našich leváků se nám to i docela hodí,“ připustil Petr Štochl, jeden z trenérů Talentu.

Mimo hru je Slovinec Bogdanič, zcela fit není ani Stehlík, další pravá spojka, či křídelník Chmelík.

„Spousta hráčů odvedla v poslední době obrovské penzum práce, často odehrálo zápasy sedm, osm kluků. Potřebují oddych, proto i obnovení kondice musí být rozumné. Ale trošku jsme do toho zabředli, základní část končí a čeká nás klíčová fáze sezony,“ mínil kouč.

Plzeň s největší pravděpodobností skončí po dlouhodobé části druhá. Pozítří o tom definitivně může rozhodnout dohrávka Dukla - Karviná, v opačném případě konečné pořadí určí až víkendové 22. kolo.

Talent nastoupí proti Jičínu a nelze vyloučit, že na stejného soupeře narazí i ve čtvrtfinále. Dalšími možnými rivaly zůstávají Kopřivnice a Zubří s explzeňským koučem Tonarem. „Nechci spekulovat. Budeme se soustředit na sebe, v žádném případě nechceme prohrát. Ať už je to Jičín, nebo kdokoliv jiný. Ale v sestavě přihlédneme ke zdravotnímu stavu hráčů,“ doplnil trenér.