Momentka z extraligového utkání Plzeň - Frýdek-Místek | foto: Petr Eret, MAFRA

Izraelci? Dobrý gólman a „Jugoši“ na spojkách, říká plzeňský trenér Štochl

  • 0
V pátek dopoledne sedli na letadlo a nabrali směr Tel Aviv. Proti izraelskému týmu Ramat Hasharon zde házenkáři Talent týmu Plzeňského kraje v sobotu a v neděli sehrají duely třetího kola EHF European Cupu, oba začínají v 17 hodin.

„Hrají slušnou házenou, individuálně jsou hodně šikovní. Mají kvalitního brankáře, který má jisté zásahy i při střelách z křídel. A na spojce jsou hráči z bývalé Jugoslávie, jejich styl hry tomu odpovídá,“ popisoval soupeře jeden z plzeňských trenérů Petr Štochl.

Ramat je po jedenácti odehraných zápasech v izraelské nejvyšší soutěži druhý za Hapoelem Le Zion, bod náskoku má na třetí Hapoel Ashdod, s nímž se Talent ve stejné evropské soutěži utkal před třemi lety. A vcelku bez potíží postoupil. „Vybavuji si málo. Spíš to, že na straně Izraelců byl hráč, který se mnou působil v Berlíně. A je to už dávno, nemůžeme srovnávat se současností,“ mínil Štochl, bývalý reprezentační gólman.

Nové Veselí obralo i Plzeň. Doma je každý soupeř hratelný, ujistil se Halíček

Po dohodě klubů se oba zápasy hrají v Izraeli, klíčovou roli v tom sehrála ekonomika. „V evropských pohárech jsme to udělali poprvé za dlouhou dobu. Ušetříme nějaké peníze a také jeden termín, což je v nabitém kalendáři také podstatné,“ vysvětlil šéf klubu Pavel Drobil.

Trenéři stále nemají k dispozici zraněné křídelníky Vinkelhöfera se Šafránkem ani spojku Škvařila, do sestavy se ale vrátí Stehlík.