Milan Škvařil (vlevo) patřil v Kopřivnici k tahounům plzeňského týmu.

Milan Škvařil (vlevo) patřil v Kopřivnici k tahounům plzeňského týmu. | foto: Daniel Beran, MAFRA

Střelci Škvařilovi v Kopřivnici upřeli vítězný gól

  • 0
Slova kouče Šetlíka si vzal k srdci. Milan Škvařil, levá spojka házenkářů Talentu M.A.T. Plzeň, se v sobotu v Kopřivnici činil. Neustále se dral do zakončení, řídil střelbu ze střední vzdálenosti a připsal si deset branek.

"Mluvili jsme o tom s trenérem, že nám schází střelba z dálky, a já jsem na hřišti od toho. Tak jsem se snažil a myslím, že semi ten zápas docela povedl," řekl 19letý Škvařil.

Jenže tím dobré pocity skončily. Plzeň v Kopřivnici remizovala 25:25, přestože chtěla oba body. A tři vteřiny před koncem právě Škvařil vstřelil vítěznou branku, jenže se ozval hvizd rozhodčích.

"Dívali jsme se na video a nikdo z nás netuší, co sudí odpískali. Bylo to trochu k smíchu. Navíc 15 vteřin před koncem jsme po jasném faulu na Bečváře měli střílet sedmičku, ale byla z toho jenom devítka," zlobil se střelec Talentu.

Obrat řídil Veřmiřovský

Plzeň si však závěr utkání sama zkomplikovala. První poločas odehrála parádně a do přestávky si vytvořila náskok 14:10. "Všechno nám fungovalo a chtěli jsme v takovém výkonu pokračovat. Jenže to se nám nepovedlo," uznal Škvařil.

Nejslabší chvilku si Talent vybral mezi 39. a 46. minutou. Tehdy dokázal jen jedinkrát skórovat a Kopřivnice se dostala do vedení 18:17. "Přestala nám fungovat obrana. Především Veřmiřovský na levém křídle nám dělal velké problémy, toho jsme bohužel nedokázali ubránit a přicházely sedmičky a vyloučení."

Až do posledních minut se pak skóre tahalo, žádný z týmů se do brejku nedostal. Vyrovnávací gól vstřelili Plzeňští v předposlední minutě z ruky Květoně. Pak už se stav nezměnil.