Štochl a Nocar chtějí hrát finále

  • 1
Plzeň - Házenkáři Karel Nocar a Jan Štochl dělí sportovní život mezi rodnou Plzeň a Prahu. Na tréninky jezdí do hlavního města společně, občas v Praze přespí. V nedělia se opory Dukly na chvíli vrátí na palubovku Městské haly na Slovanech. Dukla, vedená Vladimírem Haberem, totiž přivítá v předehrávce 17. kola interligy právě v Plzni slovenské Košice. V plzeňském dresu hráli naposledy před rokem. Paradoxně soupeřem HSC před jejich odchodem do Allrisku byla právě Dukla.

"Nevzpomíná se nejlépe. Zápas jsme prohráli, bylo to smutné loučení," ohlédl se Karel Nocar. "Nebyli jsme tehdy nervózní. Jenže předtím jsme kvůli finančním problémům klubu za Plzeň pár zápasů nehráli. Tohle byl náš návrat a zároveň loučení. Mančaft spoléhal, že právě my dva utkání rozhodneme. To se nestalo," dodal současný kapitán Dukly, gólman Jan Štochl.

V pátek na tréninku z obou vyzařovala pohoda, pochvalovali si nový povrch v hale. "O to větší je škoda, že interliga z Plzně zmizela. Na novou palubovku jsme stále čekali," povzdychl si Nocar. "K tomu není co dodat," trpce usykl jeho spoluhráč.

Dva reprezentanti během jediné sezony prošli třemi kluby - Plzní, Allriskem a Duklou. "Je to zvláštní, ale nemá cenu to pitvat. Všechno dobře dopadlo, v Dukle jsme spokojeni," tvrdil pětadvacetiletý Nocar. Dukla se po slabším rozjezdu v soutěži chytla. Je v tabulce třetí za moravskými vládci posledních let Karvinou a Frýdkem-Místkem.

"Přesně tam jsme v této fázi sezony chtěli být. Před play-off potřebujeme třetí příčku minimálně udržet. Co pak? Přiznávám, že v bojích o medaile chci skončit výše. Tam už mě bronz neuspokojí," naznačil o dva roky starší gólman Jan Štochl.

Kromě Nocara a Štochla se v neděli od 14.30 hodin v hale na Slovanech představí v týmu Dukly i další Explzeňané - Čurda, Jícha, Křížek a Piskač. Chybět bude pouze zraněný Hynek. "Jsme na sebe zvyklí, především já s Danem Čurdou. Na hřišti se vyhledáváme. Ale žádná plzeňská partička v Praze nevládne, mančaft šlape jako tým," mínil Nocar.