Přerovský Valášek střílí

Přerovský Valášek střílí | foto: Libor Teichmann, MF DNES

Souboj nováčků bez bodu zvládli házenkáři Sokola Přerov

Sedm utkání potřeboval nováček na první extraligové body. Házenkáři Sokola Přerova se dočkali v domácím prostředí se Dvorem Králové, který si o zisku bodu v nejvyšší soutěži nadále může nechat jen zdát.

Naopak první porážku si připsaly Hranice. Svěřenci Jana Hegara prohráli v Zubří 23:31. "Na pravé straně hráli kluci se zraněními, ale není to omluva. Domácí vyhráli zaslouženě," uznal Hegar.

Přerov si vytvořil v souboji nováčků viditelnou převahu a mohl slavit historické vítězství. Dvůr Králové porazil 35:22, zápas byl vyrovnaný jen do stavu 3:3.

Pak Hanáci převzali aktivitu a do poločasu si vypracovali devítigólový náskok.

"Přiznám se, že jsme čekali větší odpor soupeře, který přijel oslaben o svého nejlepšího střelce Fjodora a bylo znát, že jim chybí úderná síla," všiml si trenér a předseda Přerova Richard Buček. "Byli jsme dobře připraveni i díky rozboru z jejich minulého zápasu s Kopřivnicí. Od začátku jsme jim vnutili naši hru."

Na zvýraznění rozdílu ve skóre se nejvíc podílel na spojce Martin Kavka. Autor 11 gólů zastínil i nejlepšího střelce soutěže a svého spoluhráče Tomáše Bechného. "Mnohokrát mu pomohl kolektiv, který ho dokázal uvolnit a využil jeho střeleckých vlastností," podotkl Buček.

Podle přerovského kouče hrála velkou roli i psychika, kterou týmy s nulou bodů na kontě nemají v nejlepším stavu. "Obě mužstva si uvědomovala důležitost utkání. Zatímco naši kluci byli nažhavení, soupeř to neunesl a velice brzo psychicky odpadl," dodal Buček.