Slávistická brankářka Lucie Satrapová v duelu s Olomoucí.

Slávistická brankářka Lucie Satrapová v duelu s Olomoucí. | foto: Petr Vančura

Slávistkám zajistíme nocleh v hotelu, doufají olomoucké házenkářky

  • 0
Ztrátu dvou prohraných zápasů budou v odvetných semifinálových duelech dohánět házenkářky Olomouce. Na začátku série dokázala pražská Slavia maximálně využít domácího prostředí a na Hanou přicestuje pro rozhodující bod.

"Nebudou to mít lehké. Svoji kůži neprodáme lacino," slibuje kouč Olomouce Libor Malínek před zítřejším zápasem. "Především ve druhém utkání v Praze jsme soupeře potrápili. Bez šancí určitě nejsme." Zora na půdě vítěze interligy a největšího favorita na zisk českého titulu prohrála 22:30 a 21:26.

Další zaváhání znamená konec série. První mečbol budou Hanačky odvracet ve třetím pokračování, které začíná v 17.30. Případné čtvrté utkání by se hrálo v neděli od 11 hodin. "Hrajeme doma, hala bude plná a to je pro nás velká motivace.

Hráčky mají velkou touhu nejlepší český tým současnosti potrápit. Nechceme prohrát ve třech zápasech," tvrdí kouč.

Slavia v průběhu sezony v interlize prohrála pouze čtyři zápasy a vyhrála také všechny vzájemné duely s olomouckým týmem. Na tuto bilanci chtějí hostující hráčky navázat hned ve třetím zápase.

"Už v Praze se potvrdil náš letitý problém, že neumíme hrát dopolední zápasy. Proto chceme vyhrát v Olomouci hned napoprvé," uvedla brankářka Slavie Lucie Satrapová. "Kromě toho nerady spíme po hotelech," dodala opora Pražanek.

Domácí hráčky se naopak pokusí přinutit své soupeřky k nocování v hanácké metropoli a věří, že se jim to podaří. "Musí nám všechno sednout – v obraně i v útoku. A k tomu budeme potřebovat i kousek štěstí. Když se to poskládá dohromady, může to být ještě hodně zajímavá série," doufá Malínek.