Milan Škvařil z Plzně hledá v utkání proti Litovli pivota Jakuba Šindeláře.

Milan Škvařil z Plzně hledá v utkání proti Litovli pivota Jakuba Šindeláře. | foto: Petr Eret, MAFRA

Škvařil: Jsme hladoví. A plzeňští házenkáři jsou blízko finále

  • 0
I díky jeho palebné síle jsou plzeňští házenkáři blízko finále extraligy. V pátečním prvním semifinále proti Lovosicím nastřílel Milan Škvařil šest branek, v sobotu svůj účet ještě navýšil až na devět gólů.

Na soupeře navíc 24letá spojka mistrů z Plzně působila i jako červený hadr na rozzuřeného býka. Není divu, už v pátek po střetu s ním musela odstoupit zraněná opora „Lovců“ Bouček. A i když nešlo o brutální faul, soupeři mu to neodpustili a ve druhém zápase do něj šli ostře.

„Takové zápasy mám rád,“ reagoval pak Milan Škvařil. Talent doma zvládl obě utkání (34:26, 29:23), k postupu do finále mu schází jediná výhra. Obhajoba titulu je ale pořád ještě dost daleko. Příští víkend série proti Lovosicím pokračuje na severu Čech.

„Byl bych rád, kdybychom zvládli už sobotní třetí zápas. Dalo by nám to větší prostor na regeneraci před finále,“ zasnil se Škvařil. Ale hned zdůraznil: „Je nám jasné, že Lovosice se doma ještě víc vymáčknou a bude to těžké.“

Nicméně jste blízko postupu, udrželi jste domácí neporazitelnost. Jste po úvodních semifinálových duelech spokojení?
Takhle kvalitní zápasy jsme letos ještě nesehráli. Na každém z nás bylo vidět, jak jsme hladoví po úspěchu. Každý chtěl dávat góly. Musím před ostatníma klukama smeknout, jak to odmakali. A co předváděl Honza Štochl v brance, to bylo neuvěřitelné. Ta jistota vzadu nás žene i v útoku.

Můžou vás Lovosice v domácí hale ještě něčím překvapit?
To asi ne, pokud budeme stejně koncentrovaní jako doma. Je to play-off, není kam couvnout a my to dobře víme. Každý hraje zodpovědně. Bude tam sice bouřlivé prostředí, všichni na vás křičí a bývá to hodně vyhecované, ale to nám může i pomoct. Nabudí nás to.

Velké emoce přinesl už druhý semifinálový zápas v Plzni. Bylo to znát i na palubovce?
Oni už museli něco udělat a byli důraznější v obraně. Ale já mám takové zápasy rád, nerozhodí mě to. Když to má pořádný drajv, snáz se dostanu do tempa, tyhle souboje mně vyhovují. V tom prvním zápase jsem si trochu vybil baterky, tak jsem musel být opatrnější, abych mohl fungovat celý zápas.

Hned v úvodu druhého poločasu jste byl podruhé vyloučený. Nabádali vás pak trenéři, abyste se víc hlídal?
Ne, ale já si to sám tak v hlavě nastavil. Nechtěl jsem dostat červenou kartu. Navíc jsme vedli výrazným rozdílem, nebylo potřeba to v obraně hrotit. Jsem rád, že jsem to zvládl, protože snaha Lovosic mě vyfaulovat byla víc než patrná. Bylo to až přehecované, fauly často přihrávají. Ale to k play-off patří.