Smutek na střídačce házenkářek Zlína.

Smutek na střídačce házenkářek Zlína. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Trapas házenkářek Zlína. V semifinále poháru daly tři góly za poločas

  • 0
První gól vstřelily v deváté minutě, do pauzy přidaly jen další dva. Hrůzostrašný úvodní poločas pohřbil veškeré naděje házenkářek Zlína na postup do finále Českého poháru, Mostu doma podlehly v premiérovém zápase nového roku drtivě 19:36.

„Nevím, co se stalo. Bylo to hrozné. Takový trapas jsem nezažila,“ okomentovala zlínská spojka Michaela Sobieská představení svého družstva v prvním poločase. „Asi jsme ještě myslely na Vánoce nebo jsme slavily silvestra. Ale to není omluva.“

Výsledek 3:18 vypadá tragicky, stejně vypadal i výkon zlínských hráček. Neproměněné šance z úvodu jim sebraly chuť do hry, Most vycítil snadnou kořist a nemilosrdně ji roztrhal.

„Holky neměly zájem hrát. Stály jako sochy. Házená v polovičním tempu nemá smysl,“ štvalo kouče poražených Petera Sabadku.

Impulzivní slovenský trenér byl vzhledem k průběhu paradoxně klidný. „Kdybych mohl, hodím tam tři ručníky. Ale bylo zbytečné křičet. Nechtěl jsem to exponovat,“ vysvětloval Sabadka.

Ani v přestávce nezvyšoval hlas, emotivní slova raději polykal. „Přesvědčoval jsem děvčata, že se dokážeme zmobilizovat, že první poločas není obrazem našich možností.“

Zlínské házenkářky se ze dna přece jen zvedly. Svůj střelecký počin z první půlky dorovnaly už po pěti minutách, druhé dějství prohrály přijatelným rozdílem dvou branek.

„Věřím, že na tenhle výkon navážeme v příštím duelu,“ zmínil Sabadka nedělní interligový mač v Olomouci. Ten je pro zlínské ambice na play-off zásadní.