Karviná - Hranice, Karvinský Ondřej Šulc (v bílém) se snaží uniknout brání mu...

Karviná - Hranice, Karvinský Ondřej Šulc (v bílém) se snaží uniknout brání mu Tomáš Bednařík(vlevo) a Radim Brož. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Šampiona házenkáři Hranic zvládli. A co vicemistra?

  • 0
Sotva zdolali první supertěžkou překážku, už je před nimi další. A ještě vyšší. Týden velkých výzev zažívají házenkáři Hranic. Poté, co si o víkendu poměrně s přehledem poradili v Karviné s úřadujícími českými šampiony, je dnes od 18 hodin čeká domácí zápas proti hráčům Zubří, vicemistrům, kterým patří v tabulce druhá příčka.

A mimořádně náročný start pak Hranicím vyvrcholí víkendovým zápasem na hřišti pražské Dukly, která extralize aktuálně kraluje.

"Zubří má podle mě momentálně nejlepší kádr v extralize hned po Dukle. U Zubří není nějak výrazný rozdíl mezi tím, jestli hrají doma nebo venku. Pro nás to bude ohromně těžké utkání," uvědomuje si trenér Jan Hegar.

Vítězstvím nad Karvinou upevnily Hranice výhodnou čtvrtou pozici, před svým posledním soupeřem teď mají tříbodový náskok. Na Zubří a Plzeň, které se dělí o druhou příčku, ztrácí Cement dva body.

"Moc dobře víme, že proti Zubří na nic jiného než na vítězství hrát nemůžeme, pokud se chceme  udržet v nejlepší čtyřce," velí Hegar.

Mohou si jeho svěřenci na silný valašský celek troufat? "Pořád máme co zlepšovat. Ale pokud se nám alespoň podaří zopakovat výkon z Karviné, rozhodně nejsme bez šancí," říká kouč Hegar.

Je přitom pravděpodobné, že klíčový bude znovu výkon hranického gólmana Josefa Kučerky, na kterém si naposledy vylámali zuby karvinští střelci.

"Pepa je výborný brankář, v extralize teď možná nejlepší, ale každý se dá překonat," povzbuzuje své spoluhráče zuberský gólman Michal Baránek. "Výhrou v zápase chceme vykročit ke konečnému druhému místu," plánuje.

Extraligový nováček z Přerova o víkendu také překvapil, když málem dokázal bodovat v utkání proti Dukle. Dnes jej čeká zápas na hřišti posledního Dvora Králové, kde Přerov před play-out potřebuje bodovat.

"Proti Dukle kluci podali výborný výkon. Do Dvora jedeme s vědomím, že pokud zahrajeme stejně dobře, musíme ten zápas zvládnout," poznamenal přerovský kouč Richard Buček.