Reprezentant Sobol jde z Karviné do Francie

Karviná - Karvinský házenkář Jan Sobol dlouho vyhlížel angažmá ve francouzském klubu HB Montpellier. O víkendu se dočkal. Jednání mezi zástupci obou stran se uzavřela dohodou. Sobol se v jednom z předních evropských klubů potká s někdejším karvinským pivotem Davidem Juříčkem.

Dvaadvacetileté české reprezentační křídlo v Montpellieru podepsalo profesionální smlouvu, není však ještě vyloučeno, že lídr francouzské ligy pošle novou posilu na rozehrání do jiného týmu.

Sobol letos nemůže za mužstvo nastoupit ani v Lize mistrů, protože v jejím aktuálním ročníku už do soutěže zasáhl s Karvinou.

"Snažili jsme ta jednání co nejvíce urychlit, protože hráč se tady opravdu evidentně trápil a nemělo cenu to nijak prodlužovat. Asi ztratil motivaci," řekl karvinský manažer Miroslav Pelech.

Sobol nebude jediným, kdo kádr českého mistra před zimní přestávkou opustí. Baník už nepočítá ani s pravou spojkou Kamilem Heinzem, který si domlouvá angažmá v Evropě. Zájem má několik klubů z Portugalska, Německa i Itálie.

"Uzdravuje se nám Kuzo a více chceme sázet i na Šulce a další mladé hráče. Kamilovi po sezoně stejně končí smlouva a my už chceme budovat mužstvo s výhledem na další roky," doplnil Pelech.

,