Radčenko: Je fajn, že mě lidi znají

Karviná - Nedělnímu utkání házenkářské Ligy mistrů v Karviné přihlížel i jeden netradiční divák. Když hlasatel oznámil jeho jméno, zaplněná hala bouřila. "Těší mě, když mě tady lidé poznávají," přiznal dvaatřicetiletý rozehrávač Alexandr Radčenko, který ještě před pár lety zářil v dresu Baníku Karviná.

"Zápas jsem si užil. Emoce byly veliké. Škoda, že kluci psychicky nezvládli závěr," litoval remízy 26:26 současného karvinského kádru s francouzským týmem Paris HB rodák z ruského Krasnodaru, který už však má české občanství a je českým házenkářským reprezentantem.

"Líbili se mi Pavel Horák s Janem Sobolem, výborně zachytal Miloš Putera," chválil Radčenko nynější lídry karvinského mužstva.

"Do Karviné jsem přijel za rodinou. V klubu jsme dostali šest dní volna. Zaslouženě," usmál se tvořivý rozehrávač, jenž teď vymýšlí ideální přihrávky pro spoluhráče v bundesligovém Melsungenu. "Jako nováček v soutěži jsme třikrát po sobě vyhráli a dostali jsme se mezi osmnácti týmy na osmé místo."

V německém Melsungenu, kam přešel z italského Conversana, je Radčenko spokojený. Pod trenérem Rastislavem Trtíkem se na postu rozehrávače střídá s dalším českým legionářem Petrem Házlem.

"Bez problémů se točíme, jak je zrovna zapotřebí. S trenérem si rozumíme," odmítal narážky na to, že v karvinském dresu sváděl vypjaté bitvy s Trtíkovým Frýdkem-Místkem. "To už je pryč. Teď jsme oba v bundeslize."

V Melsungenu dokonce vyrostla česká bundesligová kolonie. Trenér Trtík tam kromě Radčenka a Házla má ještě Daniela Vala, Petra Hrubého, Michala Krause, Jiřího Hynka a Radka Musila. "Šlape nám to. Nemáme mezi sebou žádné problémy," podotkl zkušený rozehrávač.