Vojtěch Petrovský  z Karviné se snaží vyzrát na obranu Flensburgu.

Vojtěch Petrovský z Karviné se snaží vyzrát na obranu Flensburgu. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Příprava házenkářů ze severu finišuje, blíží se jarní část extraligy

  • 0
Extraligovým házenkářům zbývá něco málo přes dva týdny do startu jarní části soutěže. Všechny tři kluby z Moravskoslezského kraje už začaly s herní částí zimní přípravy.

Házenkáři KH Kopřivnice se o víkendu zúčastnili turnaje, který se konal ve slovenské Šale, hráči SKP Frýdek-Místek mají za sebou utkání s Hranicemi, Povážskou Bystricou, polskými Piekarami a ve čtvrtek od 18.30 je čeká přípravný duel s reprezentačním družstvem českých juniorů.

"My jsme po kondiční části přípravy, kterou zpestřily například dva výstupy na Lysou horu, také začali s herní přípravou," uvedl kouč baníku OKD Karviná Rastislav Trtík. "A pro herní část přípravy jsme zvolili turnajový model."

Proto o víkendu absolvovali karvinští házenkáři turnaj v polském Dzierzoniówě. Sehráli jsme tam čtyři utkání s týmy, které jsou na tom výkonnostně podobně jako my. Dvakrát jsme vyhráli, dvakrát prohráli," poznamenal Rastislav Trtík. "Měli jsme tam možnost prostřídat různé hráče, vyzkoušet si několik herních systémů, se kterými chceme přijít v jarní části soutěže," doplnil karvinský trenér.

V Polsku už dostali příležitost i hráči, které na podzim brzdily zdravotní problémy. "Ale pořád nám schází Libor Hanisch. S týmem absolvoval jen kondiční část přípravy. Jeho zranění není doléčeno tak, abychom jej mohli bez obav nasadit do hry," řekl Trtík, jenž už měl příležitost vyzkoušet si i eventuální posily.

"Něco se připravuje, pár hráčů jsme na zkoušku měli, ale nic zatím není uzavřené, takže jmenovat nebudu," doplnil Trtík.

Karviná vstoupí do jarní části extraligy 8. února proti Dukle Praha, Frýdek-Místek vyzve Kopřivnici.