Přerovský brankář Michal Kosatík

Přerovský brankář Michal Kosatík | foto: MF DNES

Přerov si na úspěch v derby musí počkat. Slavili házenkáři Hranic

  • 0
Cement si připsal druhou výhru v sezoně, když uspěl na palubovce regionálního rivala 27:23. Hosté měli oporu v brankáři Josefu Kučerkovi. S devíti trefami vedl Hranické k výhře Tomáš Pavlíček.

Vyhecované a zpočátku také hodně nervózní derby házenkářů mezi Přerovem a Hranicemi vyhrál hostující Cement 27:23, když rozhodující náskok šesti branek získal už v první půli. Domácí výběr toužil po první porážce rivala v elitní soutěži, jeho nápor po změně stran ale na dobře bránícího soupeře nestačil.

"O našem úspěchu rozhodla především defenziva," prohlásil hranický trenér Jan Hegar. Jeho výběr v klíčových okamžicích podržel několika zákroky brankář Kučerka. "Ve chvíli, kdy Přerov snížil na 17:14, se předvedl špičkovými zákroky, kterými spoluhráče uklidnil. Navíc výborně komunikoval s celou obranou, spoluhráče dirigoval a to nám hodně pomohlo," ocenil brankáře Hegar.

Hlavně zkraje utkání se oba soupeři nemohli dostat do provozní teploty. První gól padl až po pěti minutách a v 11. minutě byl stav 2:1 pro Hranice. Až s přibývajícím časem se týmy začaly více prosazovat.

"Z naší strany to nebylo úplně ideální," kritizoval přerovský trenér Richard Buček. "Hráči hodně chtěli, byli namotivovaní. Některým ale utkání nevyšlo. Možná právě z přemíry snahy udělali zbytečné chyby. Věřili jsme, že Hranice můžeme letos doma porazit, bohužel na úspěch nad tímto těžkým soupeřem si ještě musíme počkat," litoval Buček.

V dresu Cementu zářila především trojice Kučerka, Šíra a Pavlíček. "S těmi jsme si nedokázali poradit," uznal Buček. "Na porážku musíme rychle zapomenout a soustředit se na další zápasy." Přerov v dalším kole narazí opět v domácím prostředí na Karvinou.

"Po Hranicích a Zubří to bude další těžký protivník. Uvidíme, jak favorita potrápíme," řekl Buček, kterého dvě domácí ztráty mrzí, reálně se však daly předpokládat. "Nastoupili jsme proti týmům, které budou usilovat o první čtyřku. Pochopitelně by nás úspěch v těchto duelech potěšil, musíme se však soustředit především na zápasy s druhou polovinou tabulky. Ty bychom měli vyhrávat."

Hranice mají po letních povodních zničenou palubovku amusejí na začátku sezony hrát výhradně na palubovkách soupeřů. Hegerův tým se s touto komplikací zatím vyrovnává poměrně dobře a ze tří zápasů ve dvou zvítězil.

"Snažíme se soustředit na náš výkon a na to, kde hrajeme. Stále je v naší hře hodně nedostatků. Tým má ale vůli a chce se zlepšovat. To je základ k tomu, abychom chyby postupně odstranili," poznamenal Hegar.