Poničená palubovka v lovosické hale.

Poničená palubovka v lovosické hale. | foto: facebook HK .A.S.A. Město Lovosice

Vylité Labe roztrhlo házenkářům Lovosic palubovku v hale

  • 0
Jindy by odchod křídla Škvařila do Plzně byl hlavním tématem v lovosické házené, kvůli ničivým povodním ale klub "škvaří" zásadnější starosti. Uklízí zabahněnou halu a podle všeho bude muset vyměnit palubovku. "Dopadlo to špatně, povrch nevydržel," želí sportovní ředitel extraligisty Vojtěch Srba.

Na rozdíl od roku 2002 stihli dorostenci a muži vynosit většinu zázemí, ještě než přišla velká voda.

"Před 11 lety uplavalo všechno," připomněl Srba. Ale i teď byl pohled do útrob neveselý. "Měli jsme v hale skoro dva metry, je v hrozném stavu." Klub čeká nejen na příjezd pojišťováků a hygienika, ale i na firmu, která povrch v létě 2002 pokládala. Při první záplavě voda dřevěnou palubovku vytrhala, proto pak Lovosice vsadily na litou.

"Litá palubovka, s kterou jsme jinak spokojeni, měla vodu vydržet. Menší povodeň v roce 2006 přestála, ale teď se voda dostala pod povrch a roztrhla se. Myslím, že bude muset dolů celá, ale třeba nakonec ne," líčí Srba. "V záruce palubovka už nebude, ale jsem zvědavý na vyjádření té firmy."

Srba je přesvědčený, že hala je pojištěná, stejně jako další objekty města. "Ani už nevím, kolik nás povrch stál, jestli dva nebo 2,5 milionu korun. Ale minule jsme měli do měsíce novou palubovku, nemělo by nás to zastavit." Lovosicím už přišla první pomoc, v Polance se na ně na mládežnickém turnaji vybralo 6 071 korun.

Vylité Labe poničilo celý sportovní areál. "Zimní stadion i stará hala jsou o něco níž, takže byly zaplaveny víc. Devadesát procent škod odnese město, vždyť je tady i fotbalový stadion, koupaliště, vnitřní bazén, kurty, Yacht klub..."

V kádru Lovosic došlo k jediné změně. "Pustili jsme Jakuba Škvařila do Plzně." Setká se tam s mladším bratrem Milanem, navrátilcem z Německa. "Pokud nás posílí jeden hráč, o němž jednáme, budu považovat posilování za ukončené."