Kristýna Salčáková ze Zlína v náskoku.

Kristýna Salčáková ze Zlína v náskoku. | foto: Jan Karásek, MAFRA

Potřebovaly jsme seřvat, uznala zlínská opora Salčáková po lehké výhře

  • 0
Za pouhých 99 vteřin to bylo 3:0 pro Zlín, v 5. minutě za stavu 5:1 si trenér Sence Štefan Kelemen si vzal oddechový čas a na začátku 21. minuty domácí poprvé vedli o deset branek 16:6.

Jenže na rekordní výsledek a čtyřicetigólovou metu se diváci těšili marně. Házenkářky Zlína v úvodním utkání nového interligového ročníku vyhrály nad Sencem "jen" 32:24.

"Zápas jsme zvládly, ale měly jsme z něj odejít s větším sebevědomím," uvědomuje si zlínská křídelnice Kristýna Salčáková.

Zlín, který poprvé vedl nový trenér Aleš Kořínek, rozjel zápas opravdu parádně. Jenže nadšení vydrželo pouze dvacet minut. Domácí hráčky věděly, že soupeř na ně nemá, a tak přestaly agresivně bránit a ani v útoku už nenabídly moc pěkných kombinací.

"Postupně jsme ztratili koncentraci a vůbec jsme nezareagovali na to, že soupeř napadal naše spojky," zlobil se Kořínek.

Pohodové tempo kouče natolik naštvalo, že si ve 40. minutě vzal oddechový čas a své svěřenkyně pořádně seřval.   Jedenáctibrankový náskok se totiž smrskl na šest gólů. "Potřebovaly jsme to," přiznala Salčáková. "Holky musejí podobné situace zvládat lépe," poznamenal trenér.

Výsledek byl přesto jasný, druhý poločas se ani nemusel hrát. Užitečný byl snad jen tím, že šanci dostaly členky širšího kádru. Naopak na palubovce se ani jednou neobjevila kapitánka Helena Štěrbová, která po letní operaci stále čeká na zápasovou premiéru.

"Chtěla nastoupit, ale já ji na hřiště nepustil," poznamenal Kořínek. "Příště bude ale znovu připravená."

Navzdory všem rozpakům ale převažovaly ve zlínské kabině pozitivní dojmy. Vítězný vstup do sezony se počítá. "Máme dva body, a to je hlavní," pousmála se Salčáková, s deseti góly nejlepší střelkyně zápasu. Ale nejen jí je jasné, že proti silnějším soupeřkám se podobný výpadek v koncentraci může krutě vymstít.

"Družstvo je natolik cílevědomé, že kvalitnější soupeř ho vyprovokuje k mnohem lepšímu výkonu," nepochybuje Kořínek.