Martin Šetlík, trenér Plzně

Martin Šetlík, trenér Plzně | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Plzeňští házenkáři zvládli moravskou misi, vyhráli oba zápasy

  • 0
Extraligoví házenkáři Talentu M. A. T. Plzeň si ve skupině o 7. - 12. místo zvykají na cyklus dvou utkání ve dvou dnech. Slavili takto výhry ve Frýdku-Místku a Kopřivnici, teď je čeká doma Brno a znovu Kopřivnice.

Přesně před týdnem měl trenér házenkářů Talentu M. A. T. Plzeň se svými svěřenci důrazný pohovor. Poté, co jeho tým předvedl mizérii v Hranicích, kde prohrál o 14 branek.

Hráči si tahle slova vzali k srdci. A zvládli dva zápasy ve dvou dnech na severu Moravy, po nichž se vrátili do čela tabulky "horší" šestky nejvyšší soutěže.

"Nasazení hráčů oproti Hranicím bylo tentokrát podstatně vyšší," pochvaloval si trenér Martin Šetlík. A spokojený může být i se ziskem čtyř bodů. V neděli Talent vyhrál ve Frýdku-Místku 30:21, hned o den později uhájili v nervózním závěru vítězství 27:26 v Kopřivnici.

Ale závěr téhle bitvy stál kouče hodně nervů. "Kopřivnice dělá všechno pro to, aby se v extralize zachránila. A bylo to vidět," kroutil hlavou Šetlík a ta slova zněla hodně dvojsmyslně.

Kopřivnice sice v úvodu vedla 5:3, ale po deseti minutách otočila Plzeň skóre na svoji stranu (9:11). Náskok trpělivě navyšovala a ještě v poslední desetiminutovce hlídala vedení 26:21. Jenže ve zbývajících sedmi minutách vstřelili Západočeši jediný gól.

Navíc byl po třetím dvouminutovém trestu vyloučen pivot Šindelář, kouč Šetlík inkasoval na lavičce žlutou kartu a vzápětí vedoucí mužstva Rajzl dokonce trest na dvě minuty. Kopřivnice snížila až na 26:27 a po čase ještě rozehrával trestný hod Rachač. Zdálky sice prostřelil zeď, ale výtečný gólman Motlík si jeho ránu pohlídal.

"Mančaft si zaslouží velkou pochvalu, že udržel nervy i ve vypjatém závěru," mínil i přes výhru rozladěný kouč Talentu.

Jaký to rozdíl oproti neděli, kdy cesta jeho týmu za dvěma body ve Frýdku-Místku byla mnohem poklidnější. "Tam jsme od začátku měli zápas pod kontrolou a navyšovali vedení." I proto mohl na palubovce postupně protočit všechny hráče, které měl k dispozici. "A každý zahrál dobře," těšilo 42letého Šetlíka.

Ve stejném rytmu zápasů Plzeň pokračuje i nadále, tentokrát však na domácí palubovce. V sobotu hostí v městské hale na Slovanech od 17 hodin Brno, hned o den později sehrají v odvetu s Kopřivnicí (11.30). "A nic jiného než dvě výhry neberu," prohlásil jasně Šetlík.