Házenkáři Plzně zvrátili duel proti Lovosicím - ilustrační foto.

Házenkáři Plzně zvrátili duel proti Lovosicím - ilustrační foto. | foto: Daniel Beran, MAFRA

Plzeňští házenkáři zvládli duel proti Lovosicím, pomohl i Blecha

  • 0
Čas 8:47, skóre 0:5. Kdo přišel v sobotu právě v tuto chvíli do městské haly na Slovanech, měl zřejmě sto chutí otočit se a ihned zklamaně odejít. Ale neudělal by dobře. Házenkáři Lokomotivy M.A.T. Plzeň sice v utkání 21. kola Zubr extraligy prospali úvod, ale pak se dokázali vzchopit. Proti Lovosicím vyválčili důležité dva body a po výhře 23:21 zůstali na čtvrté příčce.

"Zase nám šlo o všechno a nervozita na hráčích byla znát. Navíc chyběl zraněný Šetlík a chvíli trvalo, než se obrana zorganizovala. Zápas celkově neměl příliš velkou úroveň, ale s výhrou musíme být spokojeni," konstatoval plzeňský trenér Vladimír Haber.

Zda se jeho tým udrží v elitní čtyřce a do čtvrtfinále půjde z výhodnější pozice, rozhodne až závěrečné kolo příští neděli. Plzeň čeká horká půda v Hranicích, které jsou v tomto roce suverénní a ještě si brousí zuby na druhou příčku. "Jednoduché to mít rozhodně nebudeme," přitakal kouč.

Jednoduché to Plzeň neměla ani v sobotu. První gól zaznamenala až v 10. minutě, kdy Bečvář korigoval na 1:5. "Dostali jsme se do rychlého vedení, fungovala nám obrana a domácí jsme k ničemu nepustili. Ale pod dojmem snadného vedení hráči přestali být důrazní při zakončení, k tomu se přidala série vyloučených. Každopádně Plzeň hodně podržel výborný gólman Kurial," hodnotil lovosický trenér Vojtěch Srba.

Lokomotiva připravila v sestavě i jeden bonbónek. Na pravém křídle se objevil někdejší reprezentant Blecha, který před rokem a půl ukončil kariéru. Týmu pomohl i jednou trefou, ve druhém poločase zvyšoval na 14:11.

"Nic zásadního v tom nehledejte. Plzeň potřebovala pomoci, šel jsem do toho jen po dvou trénincích. Co bude dál, to teď vůbec nechci plánovat. Ale pokud bude potřeba a nenaruší to nijak moje zaměstnání, budu trenérovi Haberovi k dispozici," líčil Adolf Blecha.

"Áda říkal, ať ho na hřiště raději nepouštíme. Ale stejně jsem viděl, jak se těší. Pomohl nám," reagoval s úsměvem trenér Haber.

V závěru, za stavu 22:20, ještě dostaly Lovosice výhodu přesilové hry. Ale Lokomotiva nápor soupeře ubránila a dvoubrankové vedení už udržela. O čtvrtfinále se rozhodne v neděli.