Momentka z utkání Nové Veselí - Plzeň

Momentka z utkání Nové Veselí - Plzeň | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Plzeňští házenkáři míří do Lovosic, pak už je čekají Španělé

  • 0
Souboj týmů, které v minulém kole nečekaně klopýtly a rychle chtějí nalézt ztracenou pohodu, nabídne středeční předehrávka pátého kola extraligy házenkářů. Plzeň čeká od 18.30 hodin utkání v lovosické hale proti domácím „Lovcům“.

Severočeši uplynulý víkend padli v Novém Veselí, i tak v našlapané tabulce drží se šesti body druhou příčku za vedoucí Kopřivnicí. Za nimi je seřazeno hned sedm čtyřbodových celků včetně Plzně, která je momentálně osmá.

„Lovosice jsou favorit, doma jsou hodně silní a my můžeme jen překvapit. Ale o body se chceme poprat, přejeme si odčinit domácí porážku s Karvinou. Když ztratíte doma, potřebujete body nahnat někde venku a v Lovosicích je první šance,“ uvedl pro klubový web plzeňský trenér Michal Tonar, jehož tým má za sebou dvě ligové porážky v řadě.

Rychle se vrátit na vítězný kurs však plánují i Lovosičtí. „Věřím, že selhání v Novém Veselí byla náhoda. Proti Plzni budeme hrát jak nejlíp umíme, to znamená ze zabezpečené obrany. Čeká nás těžký soupeř. Musíme být absolutně koncentrovaní na každou vteřinu,“ prohlásil kouč Milan Berka.

Talent čeká v příštích dnech náročný program. Už v sobotu letí do Španělska k úvodnímu zápasu 2. předkola Poháru EHF, kde se o den později utká v Pamploně s domácí Helvetií Anaitasuna. Hned příští středu si doma předehrává další extraligové kolo s Frýdkem-Místkem a v neděli 15. října se v městské hale na Slovanech koná pohárová odveta proti silným Španělům.