Plzeňský házenkář Ondřej Šafránek pálí na frýdeckomísteckou branku.

Plzeňský házenkář Ondřej Šafránek pálí na frýdeckomísteckou branku. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Házenkáři Plzně hostí Frýdek, spraví si chuť po poháru?

  • 0
Zklamání z vysoké porážky v úvodním utkání 2. předkola Poháru EHF ve španělské Pamploně chtějí ve středu zahnat házenkáři Talentu Robstav-M.A.T. Plzeň. V předehrávce šestého kola extraligy nastoupí v 18 hodin v městské hale na Slovanech proti Frýdku-Místku.

„Liga je hodně vyrovnaná, vždyť rozdíl mezi druhým a desátým týmem tabulky činí pouhé dva body. Každý bod tak bude v konečném účtování rozhodovat. A my si po ztrátě s Karvinou další domácí ztrátu nemůžeme dovolit, naším jasným cílem je vítězství,“ uvedl plzeňský trenér Michal Tonar.

Jeho týmu zatím patří se šesti body pátá příčka, devátý Frýdek má na kontě čtyři. V minulém kole Moravané nečekaně vysoko (21:29) podlehli doma Novému Veselí, které je zatím největším překvapením nejvyšší soutěže. „Veselí sice doma prohrálo o branku s Plzní, ale pak zase vyhrálo v Karviné. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého a to se bohužel potvrdilo,“ hodnotil Lubomír Kavka, trenér a předseda Frýdku-Místku.

Do Plzně však míří s velkým odhodláním. „Určitě tam nejedeme prohrát, ale porvat se o co nejlepší výsledek. Plzeň bude mít výhodu domácího prostředí, ale má za sebou těžký zápas a vysokou porážku ve Španělsku, k tomu dlouhé cestování. Určitě nejsme bez šance,“ prohlásil Kavka.

Plzeňané ze Španělska přiletěli v pondělí, včera už trénovali. Na půdě Helvetie Anaitasuna, aktuálně druhého týmu španělské nejvyšší soutěže, podlehli 26:40. Odveta se hraje v neděli od 14 hodin, šance Talentu jsou však mizivé. „Ale každý takový zápas je pro nás veliká zkušenost,“ mínil kouč Tonar.