Kateřina Krupicová z Jindřichova Hradce

Kateřina Krupicová z Jindřichova Hradce | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Házenkářky z Jindřichova Hradce v derby přivítají Písek

  • 0
V házenkářské interlize žen čeká fanoušky na jihu Čech svátek. V derby, které se hraje v sobotu od 18 hodin v Jindřichově Hradci, vyzve domácí Házená hráčky Sokola Písek. Oba celky jsou vespodu tabulky.

Jihočeské týmy měly v úvodu nejvyšší soutěže házenkářek těžký los. Písek nedokázal v devíti zápasech ani jednou bodovat a je poslední. V lepší pozici je před derby Jindřichův Hradec, který v rozehrané soutěži dvakrát zvítězil.

"Myslím si, že utkání s Pískem bude vyrovnané. I když je soupeř momentálně poslední, svoji kvalitu určitě má," poznamenal trenér Házené Karel Petržala.

Bilanci Jindřichova Hradce sleduje i trenér Sokola Písek Jan Slavík. "Chceme zlomit nepříznivou sérii proher a uhrát co nejlepší výsledek," prohlásil. "Soupeř je doma velmi nebezpečný. Bude to hodně těžké a nervozní utkání."

Házenkářky Sokola, které skončily v minulé sezoně interligy třetí, se zatím trápí. Blýská se ovšem na lepší časy. Do kádru se nedávno vrátily opory Borovská a Vyhnalová. "Obě hráčky byly dlouhodobě zraněné. Proto chvilku potrvá, než se dostanou do optimální formy," objasnil trenér Slavík. "Jejich návrat nám každopádně pomohl."

Písku dále chybí dlouhodobě zraněné Vrabcová a Rusfelová. Jinak by měl zůstat kádr na derby pohromadě. "Bude se hrát v bouřlivém prostředí a soupeř je navíc hodně natěšený," řekl dále Slavík. "Uvidíme, jak to dopadne."

V Jindřichově Hradci se jistě těší. "Herní projev máme dobrý. Ale musíme se vyvarovat technickým chybám," podotkl trenér domácích Petržala. "Máme stejně jako Písek problémy v obraně."

Na jihočeské házenkářské derby se v Jindřichově Hradci očekává vysoká návštěva. "Diváci jsou u nás skvělí. Většina jich tleská, i když prohráváme," uvedl Petržala, který přišel k týmu žen v průběhu této sezony. "Ostatní týmy v interlize jsem nikdy předtím neviděl. Pořád se hledám. Ale ta myšlenka hrát dobrou házenou je stále stejná," dodal.