Petr Vinkelhöfer

Petr Vinkelhöfer | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Po Lovosicích jsme si hodně věcí vyříkali, hlásí Vinkelhöfer

  • 1
Stejně jako v Kopřivnici, kde se trefil devětkrát, byl i doma proti Lovosicím Petr Vinkelhöfer se šesti góly nejlepším střelcem házenkářů Plzně. Ale ani jeho branky týmu k výhrám nepomohly. Tým má po třech kolech extraligy jen tři body, a teď ho čeká třídílná "moravská jízda". Už dnes od 18 hodin Plzeň nastoupí v Hranicích.

"Je jedno, kam jedeme a proti komu nastoupíme. Věřím, že body v těch zápasech uděláme, a nejlépe už ve středu," říká 23letý Vinkelhöfer, levé křídlo plzeňského Talentu.

Jaká je po rozpačitém vstupu do sezony nálada v kabině? Zatím se vám nedaří naplňovat roli jednoho z favoritů soutěže.
Samozřejmě jsme po porážce s Lovosicemi zklamaní, doma jsme chtěli vyhrát. Ale nesmíme panikařit. V šatně jsme si po zápase leccos vyříkali a věřím, že se rychle vše změní k lepšímu.

Jaké chyby jste si vytýkali?
Nedaří se nám hra v postupném útoku. V Kopřivnici jsme si neporadili s vysunutou obranou, proti Lovosicím ani s jejich zataženou. Tam je určitě co zlepšovat.

Proti Lovosicím jste navíc neproměnili řadu šancí, byl to rozhodující rozdíl mezi oběma týmy?
Rozhodl začátek druhého poločasu. Nechali jsme si soupeře utéct po našich nevyužitých šancích a pak už jsme jen dotahovali.

V čem je při střelbě problém?
Dokážeme soupeře rozebrat, připravit si jasnou pozici. Pak asi moc chceme a zakončení není v klidu.

Vám se ale daří, jste nejlepším střelcem týmu. Cítíte pohodu?
Vždycky to může být lepší, i já proti Lovosicím zahodil pár čistých příležitostí. Že bych vnímal mimořádnou formu, to určitě ne.

Teď vás čekají tři zápasy v řadě na Moravě. Bude složité uspět?
Pro nás je jedno, jestli hrajeme doma nebo venku. My si musíme vyřešit vlastní problémy, hlavně v postupném útoku na připravenou obranu. Když se to povede, přijdou i body. Nejlépe hned ve středu v Hranicích.