Petr Vinkelhöfer šílí radostí.

Petr Vinkelhöfer šílí radostí. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Rozhodne aktuální forma, myslí si před čtvrtfinále plzeňský kapitán Vinkelhöfer

  • 0
Čtyřikrát už zvedal nad hlavu pohár pro české šampiony, v play off kapitán házenkářů Talent týmu Plzeňského kraje Petr Vinkelhöfer odehrál spoustu těžkých bitev. O víkendu přidá další, Talent v domácí hale rozehraje extraligové čtvrtfinále proti Kopřivnici.

„Vůbec se teď nedívám dál než na čtvrtfinále. Nejdřív přes něj musíme přejít, abychom se mohl bavit o dalších cílech,“ říká jednatřicetiletý křídelník Vinkelhöfer.

Dnešní duel začíná v 17 hodin, v neděli se v hale na Slovanech hraje od 10.30. Obě utkání i s živým komentářem přenáší web tvcom.cz.

Jak se těšíte na další play off v kariéře?
Těšíme se všichni. Jsme hlavně rádi, že se play off vůbec odehraje.

Proti Kopřivnici jste favoritem, berete tuhle roli?
Je to nepříjemný soupeř. Dobře víme, že jsme s nimi na začátku sezony doma prohráli. U nich jsme jim to sice oplatili, ale rozhodně nesmíme vůbec nic podcenit.

Jejich kouč Luboš Veřmiřovský v nadsázce naznačil, že domácí porážkou s Jičínem jste si Kopřivnici sami vybrali...
Tak to určitě ne. Zápas s Jičínem se nám nepovedl. A Kopřivnice vyhrála v Lovosicích, což karty také zamíchalo. Rozhodně jsme si záměrně nikoho nevybírali.

V čem je největší síla soupeře?
Řada kluků spolu hraje už od žáků, znají se dokonale, jsou sehraní. K tomu mají v týmu zkušené zahraniční borce, tým je dobře poskládaný. Uvidíme, co na ně bude platit. My se musíme soustředit sami na sebe a odevzdat na hřišti maximum.

Dál se hraje bez diváků, je tím domácí výhoda ovlivněná?
Výchozí pozice kvůli tomu není úplně rozhodující. Je jedno, že do play off jdeme ze druhého a oni ze sedmého místa. Záležet bude především na aktuální formě.

Tu jste ale měli v posledních zápasech spíš kolísavou.
Hodně utkání jsme se vyrovnávali s řadou zdravotních komplikací, které ovlivňovaly sestavu. Teď musíme podat co nejlepší výkon. Dost kluků už má v play off odehráno spoustu zápasů, věřím, že se dokážeme připravit.