Opálka a Krupa si zahrají v národním týmu

Zubří - Dva zuberští házenkáři dostali od reprezentačního trenéra Pavla Pauzy předčasný vánoční dárek. Brankář Jakub Krupa a křídlo Aleš Opálka obdrželi pozvánku na mezinárodní turnaj, který se uskuteční příští týden v Polsku. „Nároďák nebude kompletní, přesto nás to potěšilo,“ shodně konstatovali oba.

Šanci možná dostane také střelec vedoucího týmu extraligy Martin Hrstka, který zůstal mezi náhradníky.

Reprezentace sehraje v Sanoku poslední přípravný turnaj v tomto roce. Tým se sejde v pondělí v Zubří, do Polska odjíždí ve středu. Kvůli klubovým povinnostem bude chybět většina legionářů, trenéři proto dají šanci hlavně extraligovým hráčům.

„Uvažovali jsme také o našem Jakubu Kulišťákovi, ale vyzkoušíme ho až příště. Na jeho postu potřebujeme otestovat dvojici Brůna, Berka, protože start rozehrávače Házla na mistrovství světa je ohrožený,“ vysvětlil asistent reprezentačního trenéra a zároveň sportovní ředitel Gumáren Zubří Jiří Mika.

Opálka se těší na reprezentační premiéru. Pomohl mu k ní vydařený podzim i střelecká forma. Například nedávno nasázel Plzni 14 branek. „Daří se mi, ale bez spoluhráčů bych nic nedokázal,“ ocenil podporu kolegů ze Zubří. „V reprezentaci nechci zklamat a chci si zahrát dobrou házenou,“ dodal.

Krupa, který prošel mládežnickými výběry, už se v seniorském výběru objevil. Na stejném turnaji hrál před rokem.

„Hlavně jsem rád, že se potkám s bývalými spoluhráči s reprezentační jednadvacítky. Dlouho jsme se neviděli,“ poznamenal Krupa.