Olomouc - Slavia: Kelarová při střelbě

Olomouc - Slavia: Kelarová při střelbě - Olomoucká Martina Kelarová střílí přes slávistickou obranu. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Olomoucké házenkářky se pokusí proměnit postupový mečbol

  • 0
Kvalitně odehrané první minuty obou poločasů v prvním duelu přinesly házenkářkám Olomouce první bod v semifinálové sérii proti pražské Slavii. Hanačky už v 7. minutě vedly 4:0 a podobný kousek zopakovaly po změně stran. Získané vedení 15:10 pak dotáhly ke konečnému stavu 26:21. Dnes v Praze si už mohou zajistit postup do finále.

"První krok máme za sebou," oddechl si po vítězství trenér Zory Lubomír Krejčíř, podle něhož k vítězství jeho týmu pomohl právě úspěšný vstup do zápasu.

"Lépe jsme se vyrovnali s tlakem, který provází vyřazovací část. Hráčky se uklidnily, což bylo hodně důležité." Tradiční oporou byla brankářka Barbora Raníková, která v průběhu druhého poločasu nedovolila Jedlíkové proměnit dvě sedmičky po sobě.

"Hodně dobrý zápas ale odehrály další hráčky. Líbila se mi Martina Kelarová, Romana Tomečková a Martina Uličná," pochválil své svěřenkyně Krejčíř.

Průměrný výkon podala Michaela Hrbková, která neproměnila několik brankových situací. "Přesto dala dvě branky. U Míši se projevilo tréninkové manko. Velký problém v tom však nevidím. Až bude zcela zdravá, půjdou její výkony opět nahoru," tvrdí kouč.

V dnešní odvetě, kterou od 18 hodin vysílá ČT 4 sport, budou pod tlakem především domácí hráčky.

"Je to tak. Máme mečbol a toho si je Slavia dobře vědoma. V Praze se nám sice nehraje dobře, ale už jsme několikrát dokázali vyhrát i na této palubovce. Chtěli bychom sérii ukončit už v Praze," plánuje Krejčíř.

Výhrou v úvodním semifinále si házenkářky vysloužily volnější tréninky. Pondělní lehkou přípravu vystřídalo včerejší pilování taktiky. "Pár chybiček se v prvním zápase našlo, takže bylo co vysvětlovat. Všechno směřujeme ke střetnutí v Praze," řekl kouč.

Utkání na Slavii berou jako velkou výzvu také samotné hráčky, které by rády přivezly z Prahy postupový bod. "Chceme sérii ukončit," tvrdí Martina Kelarová.