Hráčky olomoucké Zory nafotily kalendář. Chtěly ukázat, že i když není házená sport pro křehotinky, pořád je k vidění i ženská krása.

Hráčky olomoucké Zory nafotily kalendář. Chtěly ukázat, že i když není házená sport pro křehotinky, pořád je k vidění i ženská krása. | foto: Jan Ondráš

Olomoucké házenkářky nafotily kalendář, chtějí ukázat sportovní krásu

  • 38
Házená není sport pro křehotinky. Ne nadarmo letos mají hráčky olomoucké Zory v rámci tréninku i kickbox a judo. To však rozhodně neznamená, že ženám ubírá na kráse. Házenkářky se o tom rozhodly přesvědčit nejen sportovní fanoušky odvážným kalendářem.

"Myšlenka nafotit takový kalendář má dlouhou historii, ale podařilo se to až letos," vysvětluje asistentka trenéra Zory Lucie Fabíková. Při skládání certifikátu vizážistky jí totiž jako modelky sloužily právě bývalé spoluhráčky z interligového týmu.

Nový kalendář házenkářek

A odtud už byl jen krůček k tomu, aby došlo na focení. "Chtěly jsme, aby byly fotografie tematické ke každému měsíci, takže jsme se rozdělily do dvojic a samy jsme si témata vymýšlely," dodává Fabíková.

Za aparátem stál fotograf a zároveň i házenkář Jan Ondráš. "Moc se nám líbilo, že do toho Honza vnesl hodně vlastní invence," chválí bývalá házenkářka, která je na jedné z fotografií v obležení celého mužského realizačního týmu.

Souboj se studem před objektivem si řešila každá hráčka zvlášť. "Některé neměly problém jít skoro nahaté, jiné nechtěly jít ani do kraťasů. Ale od začátku jsme si odhlasovaly, že bude kalendář lehce odvážný, takže jim nic jiného nezbývalo," směje se Fabíková.

Největší odvahu ukázala Barbora Raníková s Lucií Dostálovou, které byly oděny jen do spadaného listí. Na společné fotografii zase celý tým nápaditě využil klubové šály. "Nás ten kalendář baví, tak doufáme, že bude bavit i ty, pro které je určený," přeje si Fabíková.