Olomouc posílily Simerská a Arnošová

  • 15
Olomouc - Dvě posily získaly házenkářky DHK Olomouc, úřadující mistryně republiky. Ze Zlína na studijní hostování přicházejí Jana Simerská a Jana Arnošová. "Obě řádně složily zkoušky na Fakultě těleské kultury a čeká je čtyřleté studium," říká manažer klubu Richard Toman. "O to víc mě překvapuje reakce šéfa zlínského klubu Habrovanského, který nás obvinil z unfair jednání. Přitom máme potvrzeno, že svým hráčkám povolil hledat si angažmá."

Obě reprezentantky velice dobře zná olomoucký kouč Lubomír Krejčíř, který zároveň vede národní tým.

"Obě by měly být do slova a do písmene posilami a očekáváme, že zvýší konkurenci v týmu," říká Krejčíř k příchodu spojky a křídla. "

Věříme, že do družstva zapadnou i povahově, ostatně i podle tohoto kritéria jsme posily vybírali." Z mistrovského týmu neodchází nikdo.

Olomoucký tým také oslovil spojku a pivota v bratislavském Interu a dvě házenkářky z Ukrajiny. Všechny hráčky však odešly do jiných zahraničních klubů.

"Jednáme ještě s jednou ruskou spojkou, ale zároveň nechceme porušit charisma kolektivu," říká Toman. "To znamená, že pokud nějakou házenkářku z východního bloku seženeme, bude to mladá hráčka, která nebude mít přehnané nároky, bude mít zájem se u nás učit a hlavně ji bude chtít trenér Krejčíř."

Ještě v lednu olomoucký klub zmítala finanční krize. Nyní bude jeho chod a finanční rozpočet ženského družstva zajišťovat nově vzniklá společnost Handball Management Olomouc, v níž budou podílníky samotný klub a Richard Toman se Zdeňkem Mičke. Ti také budou společně s Václavem Dobešem jednateli klubu.

"Samotným hráčkám se sice peníze zvýší jen mírně, ale o to více se budeme snažit zabezpečit kvalitnější pěči o ně, ať už jde například o rehabilitaci nebo o ubytování některých z nich," uvedl Toman.

Název klubu zatím zůstává bez hlavního sponzora. "Zatím jsem se s žádným nedohodli, zato se velmi dobře vyvíjí spolupráce s městem, s jehož zástupci jsme našli společnou řeč," dodal Toman.

Přípravu zahájí Olomoučanky 21. července kondičním soustředním v Jičíně.