Olomoucká Lucie Fabíková v utkání proti ŠKP Bratislava.

Olomoucká Lucie Fabíková v utkání proti ŠKP Bratislava. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Olomouckým házenkářkám chyběla Fabíková, Nitru zdolaly až po boji

  • 0
Trudný podzim Zory je zapomenut. Olomoucké házenkářky se v novém roce nadechly a odrazily ode dna. Po výhře v Jindřichově Hradci si poradily doma s Nitrou 28:23 a v polovině základní části interligy jsou deváté.

Nitře patří v mezinárodní soutěži poslední příčka. Tým poskládaný z talentovaných dorostenek draze platí lekce vyšší házené a na první výhru stále čeká. V Olomouci od ní nebyl až tak daleko. Domácí tým sice v průběhu utkání vedl až o osm branek, v závěru mu však došel dech.

"Nedali jsme tři zásadní šance za sebou. Nitra se chytla a najednou tu bylo dramatické utkání," mrzelo trenéra Zory Jana Bělku.

Tři minuty před koncem vedla Zora už jen 26:23, na víc se však Nitra nezmohla. "Věřili jsme, že bychom tu mohli uspět, protože domácí mají podobný mančaft, tedy mladý a doplněný o dvě zkušené. Statistiky říkají, že jsou nejvylučovanější v soutěži. Tentokrát se jim ale v této statistice nedařilo a proto zvítězily," myslí si asistent slovenského týmu Vladimír Svitek.

I přes vítězství Zora svou hrou příliš nepřesvědčila a solidní herní úseky střídala s delšími výpadky. "Náš výkon ve druhém poločase nebyl optimální. Udělali jsme spoustu chyb, hráčky neposlechly základní pokyny. Musíme na tom stále pracovat," vidí svůj úkol olomoucký trenér.

I tak může Zoru výhra těšit. Za celý podzim vyhrála jednou, v novém roce už dvakrát. "Je ale škoda, že se náš výkon neblížil tomu z Jindřichova Hradce. Možná to bylo i absencí Lucky (Fabíkové). Její zkušenost nám rozhodně chyběla," připustil Bělka a prozradil, že jeho hrající asistentka nemohla nastoupit kvůli střevní chřipce.

"Pravděpodobně nebude k dispozici ani v dalším zápase," odkázal na derby se Zlínem, které se bude hrát už ve středu v Olomouci od 17.30 hodin.