Momentka z utkání Nové Veselí (modré dresy) -  Gorica.

Momentka z utkání Nové Veselí (modré dresy) - Gorica. | foto: Jiří BártaMAFRA

To dobré na třech prohrách: Nové Veselí vítá možnost odpočinku

  • 0
Nejprve po domácí porážce s Goricou vypadli z evropského EHF Cupu, poté je prohra v Zubří poslala ven z domácího poháru, a nakonec po nevydařeném sobotním zápase v Lovosicích nedobrovolně opustili také elitní osmičku v domácí nejvyšší soutěži. Házenkáři Nového Veselí během jediného týdne zaznamenali tři porážky, které jim hodně upraví celosezonní plány.

„Věděli jsme, že v evropském poháru nebudeme na věky. Že naše cesta jednou skončí,“ říká vyrovnaně trenér Sokola Jan Běloch. „Gorica byl kvalitní celek. Věřili jsme, že v domácím zápase s nimi ještě dokážeme zabojovat, bohužel tam přišel dvacetiminutový výpadek, který rozhodl o našem vyřazení.“

Daleko více kouče Nového Veselí zasáhl neúspěšný výsledek ve čtvrtfinále domácího poháru. „V něm jsme samozřejmě chtěli dojít dál, je pro nás zklamání, že jsme to v Zubří nezvládli,“ otevřeně připouští Běloch.

„Myslím, že pro hráče bylo složité se přenastavit z evropského poháru na domácí. Zápasů je hodně a náš mladý tým s tím ještě neumí tak pracovat,“ pokračuje novoveselský trenér.

Ten doufal, že si jeho tým spraví náladu v extraligové soutěži. „Do Lovosic jsme odjížděli s tím, že jsme chtěli trochu zlepšit dojem z naší hry,“ vrací se Běloch k sobotnímu duelu. „Což by se možná i povedlo, nebýt dvou věcí, které jsme měli tentokrát hodně špatné. A to byla úspěšnost střelby a nedůraz v obraně,“ zlobil se.

„Veškeré příležitosti, jež jsme si vypracovali, jsme zničili v zakončení. A navíc jsme s velmi dobrými hráči domácích, kteří jsou v těchto činnostech silní, prohrávali souboje jeden na jednoho. Nedokázali jsme se jim vyrovnat,“ našel příčiny porážky 21:31 s aktuálně vedoucím celkem extraligy.

Novému Veselí tak nezbývá než se soustředit na nejbližší tři zápasy, ve kterých v domácím prostředí ve druhé polovině měsíce postupně přivítá Handball Brno (17. 11.), Frýdek-Místek (20. 11.) a Jičín (26. 11.).

„Věřím, že náš tým má v sobě potenciál. A když nyní budeme mít více času odpočinout si a dobře potrénovat, naše výkony půjdou zpátky nahoru,“ doufá Běloch.