ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Házenkáři Nového Veselí chtějí napravit selhání. Pocítit to má Dukla

Když minulý pátek extraligoví házenkáři Nového Veselí prohráli duel 13. kola v Kopřivnici (25:31), trenér Sokola Peter Kostka byl hodně naštvaný. „Očekávám adekvátní reakci týmu. Reparát je za týden doma s Duklou,“ hřímal slovenský kouč. Nyní přichází chvíle, kdy novoveselský tým má ukázat, nakolik si ze slov trenéra vzal ponaučení.

„Potřebujeme odčinit nezvládnutý duel na půdě Kopřivnice, ve kterém jsme udělali mnoho zbytečných technických chyb a ještě více nesprávných rozhodnutí,“ zopakoval Kostka. A hráči souhlasí. „Zápas v Kopřivnici nám vůbec nevyšel, naší nekoncentrovaností jsme udělali spoustu technických chyb,“ přidává se pivot Vojtěch Krčál.

Jenže nyní Sokol čeká další těžký soupeř. A navíc tým, kterému má Nové Veselí co vracet. V polovině září na jeho hřišti prohrál 24:26.

„Vzpomínka na první vzájemný zápas v aktuální sezoně je více než trpká, protože jsme doslova ztratili vyhraný zápas,“ připomíná Kostka duel, ve kterém jeho tým ještě na začátku 58. minuty vedl o dvě branky 24:22. „Závěr utkání jsme nezvládli, Dukla nás potrestala a zvítězila,“ připojuje se Krčál.

Podle něj bude zásadní zvládnout začátek utkání. „Klíčový pro nás bude vstup do utkání a soustředěný týmový výkon,“ odhaduje Krčál. „Očekáváme, že soupeř na nás vytáhne obranu 5–1. Potřebujeme být důrazní, koncentrovat se na každý detail a tvrdě si tento zápas odmakat,“ varuje Kostka.

Sobotní duel v novoveselské ZDT aréně začíná v 17 hodin.