Nejlepší zápas kariéry a má z něj zlé sny

  • 2
Debrecín - Od spolupracovníka iDNES - V noci se převaluje na posteli a přemýšlí, co mohla udělat jinak. Martina Knytlová nasázela v úvodním duelu mistrovství Evropy házenkářek devět gólů Španělkám, víc jich v reprezentaci nikdy nedala. "Přesto na zápas nebudu vzpomínat ráda," smutně se usmála česká reprezentantka.

Náramné střelecké představení, v němž se postarala o polovinu českých branek, ji po prvním kole šampionátu posadilo na druhou příčku tabulky kanonýrek turnaje. "Spíš mě mrzí, co jsem ještě mohla dát a nedala. Takové utkání se mi třeba už v národním týmu nikdy nepovede," krčila rameny levoruká křídelnice.

I brankářka Vendula Ajglová předvedla svůj dosud nejlepší výkon v českých barvách na velké akci. "Jenomže jsme bez bodu, což mi radost kazí," vyprávěla po tréninku v debrecínské hale Fönix.

Léčit zklamané duše mohly házenářky během pátečního volného dne, kdy se program skupiny A zastavil. Hráčky se byly podívat v klidném centru Debrecínu, toulaly se po širokých bulvárech druhého největšího města Maďarska, zašly si na kávu, poklábosily. A také nakrátko podlehly vánočnímu běsnění. "Koupila jsem dva dárky, je tu levno," pochvalovala si Martina Knytlová.     

Někde vzadu v hlavě jim však už vrtala myšlenka sobotní střetnutí proti Ukrajině. V něm by chtěly české házenkářky na předchozí neúspěch zapomenout. "Pořád máme velkou šanci," burcuje Vendula Ajglová, pro kterou je každé vystoupení na šampionátu důležité i z jiného důvodu.

V norském Skjebergu má smlouvu jen na jeden rok a hraje o další angažmá. "Tím se nezatěžuju, pořád chci chytat dobře," upozornila exolomoucká gólmanka, pro niž nejsou vysoké Ukrajinky, které sázejí na střelbu z dálky, ideálním protivníkem. "Radši mám rány zblízka, ale co. Vždyť je to rozhodující utkání," mávla rukou.

Ani Knytlová se nehodlá nechat fyzickými dispozicemi soupeře vyvést z míry. "Jsou to takové machny. Musíme použít naši chytrost, rychlost, obratnost," doplnila s odhodláním.

Souboj házenkářek s Ukrajinou vysílá Česká televize krátce po jeho skončení ze záznamu. Jeho průběh můžete po páté hodině v reálném čase sledovat v on-line přenosu na iDNES.