Helena Štěrbová v dresu Zlína

Helena Štěrbová v dresu Zlína | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Návrat zlínské házenkářky Štěrbové do Veselí byl noblesní. Ale ne vítězný

  • 0
S velkou noblesou proběhl návrat zlínské házenkářky Heleny Štěrbové do Veselí nad Moravou, odkud v létě do týmu regionálního rivala přestoupila. Zatímco předsezonní transfer vzbudil u veselských příznivců nelibou reakci, při sobotním prvním vzájemném souboji, který Zlín prohrál 21:27, se zachovali mnohem sympatičtěji.

Při předzápasovém představování jednotlivých hráček ocenili jméno Heleny Štěrbové veselští bubeníci potleskem.

"Celý zápas měl díky tomu zajímavější nádech a atmosféru, ale všechno bylo korektní," chválil soupeřovy příznivce zlínský trenér Dušan Poloz.
Z utkání měl přitom drobné obavy.

"S Helou jsem o tom, co by ji mohlo čekat, raději dopředu mluvil.
A protože se teprve poznáváme, volal jsem i jejímu někdejšímu veselskému kouči Jirkovi Zerzáňovi, abych zjistil, jak snáší tyto věci. On mě ujistil, že s tím nemá problémy, což se také potvrdilo," poznamenal Poloz.

"Hela působila v zápase naprosto vyrovnaně a podala jeden z nejlepších výkonů v našem dresu." S šesti góly a třemi vybojovanými sedmičkami byla Helena Štěrbová také nejlepší střelkyní zlínského týmu, víc hráček se však svojí hrou k reprezentační spojce nepřidalo.

Zlín tak v utkání rychle začal nabírat ztrátu a na zvrat ani v závěru nedošlo. "Dobře víme, že pokud chceme pomýšlet ve Veselí na vítězství, musí alespoň tři hráčky podat nadprůměrný výkon, což se nestalo.
Jednoznačně vyhrálo lepší družstvo," přiznal trenér Dušan Poloz.

A dodal: "S takovým výkonem v útoku nemůžeme venku uspět. Měli jsme problém se prosadit přes veselskou obranu a gólmanku Černou."

Mezi čtvrtým Zlínem a šestým Veselím je tak v tabulce česko-slovenské interligy jen dvoubodový rozdíl. "Chtěli jsme vyhrát co nejvyšším rozdílem, každý gól totiž může hrát před českým play-off velkou roli," tuší veselský kouč Peter Sabadka.