Vojtěch Petrovský  z Karviné se snaží vyzrát na obranu Flensburgu.

Vojtěch Petrovský z Karviné se snaží vyzrát na obranu Flensburgu. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Na derby nedojde, karvinští házenkáři žehrají po semifinále na autobus

  • 6
Dva extraligové týmy ze severu Moravy na sebe mohly narazit ve finále Českého poháru. Stačilo uspět v semifinálovém boji. Házenkáři SKP Frýdek-Místek souboj o postup do pohárového finále zvládli, když porazili v Lovosicích Hranice 34:28. Ale Baník OKD Karviná v duelu o finále propadl. S domácími Lovosicemi prohrál 25:27.

"Měli jsme za sebou sedm hodin sezení v autobusu," litoval karvinský trenér Rastislav Trtík nepovedeného začátku zápasu. Jeho svěřenci totiž dokázali za deset minut skórovat pouze jednou, a to ještě při uznané brance míč nepřešel brankovou čáru.

"Vstoupili jsme do utkání vlažně," připustil Radek Kružík, spojka karvinského celku. Karvinským nevyšel ani vstup do druhé půle, v ní už dokonce prohrávali o osm branek.

Poté však dokázali ještě utkání zdramatizovat. V poslední minutě ztráceli dvě branky a měli výhodu sedmimetrového hodu. Radek Kružík ho však neproměnil a domácí už těsné vedení udrželi.

Finále si tak ve středu od 16 hodin před kamerami ČT4 zahrají házenkáři SKP Frýdek-Místek a Lovosic. "Když už jsme jeli do Lovosic, nechtěli jsme hrát jen jeden zápas. Semifinále jsme zvládli, teď se pokusíme uspět znova," řekl šéf frýdecko-místeckého klubu Lubomír Kavka.