Mladé Češky pořádně zatápěly Německu

Praha - Kvalitní přípravu má za sebou česká házenkářská reprezentace juniorek. Nově se formující tým, který bude příští rok v kvalifikaci usilovat o postup na světový šampionát v Makedonii, absolvoval v pátek a v sobotu dvě přátelská utkání v Německu. První střetnutí s domácími juniorskými házenkářkami po dramatické bitvě vyhrál 24:23, v odvětě byly úspěšnější Němky, které triumfovaly v poměru 24:19. "Zápasy naprosto splnily svůj účel, příležitost dostaly všechny hráčky, navíc jsme nehráli vůbec špatně," pochvaloval si vedoucí družstva Richard Toman.

Český celek ještě čekají na přelomu listopadu a prosince tři přátelské duely se Švýcarskem na půdě soupeře a před vánocemi turnaj v Rumunsku. Posledním testem před dubnovou kvalifikací bude velmi dobře obsazené klání v Jičíně.

"Tento velký juniorský turnaj se koná ve stejném termínu jako  seniorské měření sil házenkářek v Chebu a bude mít i stejné obsazení," popisoval Toman mladšího bratříčka tradičního turnaje O štít města Chebu, jehož trvání je nesmlouváno na příštích deset let. 

Mladým českým házenkářkám vstup do prvního utkání proti Němkám nevyšel, ale postupně vyrovnaly hru i skóre a v dramtické koncovce cenné vítězství uhájily. 50 minut sobotního duelu bylo zcela vyrovnaných, žádný tým si nevypracoval větší než dvoubrankový náskok, ale v závěru domácí odskočily na rozdíl pěti gólů. Oporou českého celku byla zlínská střelkyně Kysučanová, která během dvou zápasů nasázela úctyhodných šestnáct branek.

Páteční výsledek:
Německo - Česká republika 23:24 (15:13)
Nejvíce branek ČR:
Kysučanová 8, Růžičková a Zachová po 4. 

Sobotní výsledek:
Německo - Česká republika 24:19 (8:8)
Nejvíce branek ČR:
Kysučanová 8, Budayová 3, Tinková a Růžičková 2.